2012. 11. 05.

„Redizájnolt” posta-Bhv

A posta-Bhv-k közül lassan a legfiatalabb is tíz esztendős lesz. A korábbi járművek felújításaként született kocsik ma Budapesttől keletre a MÁV-START számára nélkülözhetetlenek az elővárosi, de a távolsági forgalomban is. A '90-es éveket idéző kocsibelső felfrissítése pedig időszerűvé lett immáron.




Az 50 55 20-05 602-7 pályaszámú kocsi, úgy tűnik, egy kis lépés a meglehetősen szürke, kopott utastér felfrissítése felé. A divatos szóval élve „redizájnolt” utastér azért nem újdonság: a narancsos színben pompázó elválasztófal már a BDV-szerelvények Bmx sorozatú betétkocsijaiból is ismerős lehet. Az újabb, sötét színű üléshuzat talán jobban is mutat a mostani megoldásnál az utastérben. Egy valamit azonban ne felejtsünk: amíg nem takarítják alaposan és rendszeresen (mondjuk hetente) az e célra alkalmas takarítógépekkel az üléseket, addig lehetnek bármilyen színűek... És ugyanez igaz a teljes belső térre is általában is.
A megújult utastér
(a kép forrása a facebook; via MÁV Vonatösszeállítás)

Mindazonáltal üdvözlendő a MÁV-START eme kis lépése a személykocsik belső világának felfrissítése irányában. De ehelyütt mindjárt interakcióra is kérjük olvasóinkat: mi hiányzik vajon még az utastérből? Megfelelő hangosítás? Több „négyes” ülés? A következő megállókról tájékoztatást adó kijelzők? Vagy bármi egyéb? Alább várjuk a kommenteket!

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.