2012. 12. 17.

Elkötött autóbusz ütközött

Különös esetről érkezett hír Németországból. Vasárnap este történt, hogy egy tizenhat éves fiatalember több balesetet is okozott – mégpedig a BVG egyik autóbuszával. Az ifjú engedély nélkül lovasította meg a nagy sárga Mercedest Köpenickből.




Több balesetet is okozott az a 16 éves fiatalember, aki vasárnap elkötött egy BVG-s autóbuszt. A hírek szerint 21 óra körül az egy BVG-s telephelyen egy Mercedes-Benz O530-as típusú autóbuszra szállt fel az ifjú, amely történetesen nem volt lezárva – tudatta a rendőrség sajtóirodája. A fiatalember gond nélkül beindította az autóbuszt és útnak indult.
Menet közben Köpenick és Lichtenberg városrészekben több balesetet is okozott: a Plauener Straßén és az Arendswegen egy-egy autót rongált meg a busszal, míg a Landsberger Allén egy lámpaoszlopot döntött ki. A rendőrök végül a Rhinstraße és a Pyramidenring sarkán állították meg az önjelölt buszvezetőt és átadták szüleinek. A balesetekben nem sérült meg senki. Azt egyelőre nem tudni, hogyan tudta elkötni az autóbuszt a fiatal.
A balesetet szenvedett autóbusz a 1670-es azonosítószámú Mercedes-Benz O530-as Citaro, amely korábban a spandaui garázsban szolgált, a honos telephelye pedig jelenleg az Indira-Ghandi-Straßén lévő buszgarázs – vélhetően innen kötötte el az autóbuszt az önjelölt buszvezető.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.