2013. 04. 13.

Tripla Talent Bécsben

Nem tűnik különösebben hírértékkel bírónak, hogy Bécsben Talentek jártak. De ha figyelünk a részletekre, máris érdekes lehet. Ugyanis piros, a DB Regio állagába tartozó Talent 2-esek járják a napokban az osztrák síneket. Decembertől pedig nem csak próbajáratként találkozhatunk a vonatokkal Ausztriában.



A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy április 8-ától a DB Regio jelenlegi vonatai nem tehetik be a kerekeiket Ausztriába az innsbrucki vonalon, ugyanis az öreg n-Wagenek nem rendelkeznek vészfékáthidalóval. Mivel azonban a németországi szakasz új közszolgáltatási szerződése csak a menetrendváltással lép életbe, ekkor jelentkeznek majd München és Mittenwald között a Talent 2-es motorvonatok is. Addig az első osztrák állomáson át kell szállni az utasoknak. Azonban az átszállási kényszer megszűnik a Talent 2-esek megjelenésével, amelyek nem csak Mittenwald és Innsbruck, hanem Garmisch-Partenkirchen és Reutte in Tirol között az Außerfernbahnon is koptatják majd az ÖBB vágányait.
A napokban a Talent 2-esek több alkalommal is tiszteletüket tették Bécs környékén is – ott, ahol jó eséllyel üzemszerűen nem bukkannak majd fel. Legutóbb április 13-án, szombaton Villachból indultak a Talent 2-es motorvonatok, hogy Bruck an der Mur és a Semmeringbahn érintésével jusson el Bécsbe. A vonatok a Semmering felől Gramatneusiedl és a Verbindungsbahn érintésével jártak be Hütteldorf rendezőjéba, majd irányváltás után Penzingbe távoztak, ahol a a vonatok a szombat estét töltik.

Ritka találkozás Speisingben: az ÖBB első generációs Talentje mellett haladt el a második generációs szerelvény

A háromból két Talent 2-es a hütteldorfi rendezőben

A 31-es Railjet mellett pihen a három Talent 2-es. A vonatok jobb oldalán sorsukat váró Inlandswagenek pihennek a penzingi tárolóban. Figyelmet érdemel a távolban megbújó kék színű hálókocsi is, amely az 1980-as évek elejét idézi színvilágával és felszereltségével
(fotók: Magyarics Zoltán)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.