2013. 06. 26.

Bulivonat a MÁV-START-tól

Pár évvel ezelőtt a GYSEV indította el az első fesztiválvonatát a soproni VOLT-ra. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy idén is lesz ilyen járat, de emellett a MÁV-START-nál is rákaptak az ízére. Az idei EFOTT-ra, amelyet Zánkafürdőn rendeznek, a nagyobbik vasúttársaság is indít különvonatokat.




Nem csak a bulizók számára lesz érdekes a MÁV-START EFOTT-különvonata. A Budapest és Zánkafürdő között közlekedő mentesítő járatok alighanem a vasútbarátok szívét is megdobogtatják majd. A Június 28-án, pénteken 16:40-kor; 30-án vasárnap 13:35-kor indulnak majd a vonatok a Déli pályaudvarról. Visszafelé a mentesítő járatok június 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap hajnalban, 4:28-kor jönnek majd, a Déli pályaudvarra 7:24-re ér fel. A Budapest felé tartó járatok nem érintik Székesfehérvárt. A bulivonatok pontos menetrendje itt olvasható. A bulivonatok a normál díjszabás szerint, de csak díjmentes pótjegy váltása mellett vehetők igénybe – figyelmeztet a MÁV-START:

Az északi parti gyorsok közül több megáll majd Zánkafürdőn az EFOTT ideje alatt. Ráadásul igyekeznek majd a vonatokba több kocsit is besorozni

A vasúttársaság ígérete szerint a Balaton északi partján közlekedő többi vonat több kocsival jár majd, illetve több egyébként Zánkafürdőn áthaladó vonatot is megállítanak majd a rendezvény miatt. Ezek listája itt olvasható.
És hogy mi dobogtathatja meg a vasútbarátok szívét? A bulivonatokat Budapest és Zánka között végig Csörgő fogja húzni a tervek szerint. A szerelvényben egy BDh sorozatú poggyászteres személykocsi várja majd az utasok kerékpárjait, az ülőhelyes kocsik Bhv-k lesznek majd. Ezen felül viszont lesz még egy étkezőkocsi is a vonatban, ahol az üzemeltetők az EFOTT italkínálatának egy részével várják az utasokat. Információink szerint ez a jármű egy WRbumz WRm sorozatú jármű lesz majd.
A vonatokkal kapcsolatos részletes információk a MÁV-START weblapján olvashatók.

Hasonló szerelvény lesz majd a bulivonatok stokkja. Ilyen társaságba viszont ritkán keveredik a nemzetközi forgalmi WRbumz sorozatú bisztró-étkezőkocsi WRm sorozatú étkezőkocsi, így mindenképpen érdekes fotótéma lesz majd a vonat
(fotók: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.