2013. 08. 30.

Szolnoki műhelytitkok

REV Sl és egy dátum. Sokszor láthatjuk a MÁV és a GYSEV személykocsijainak oldalán e feliratot. A szolnoki műhelyben készült fővizsgákat jelzi ez a felirat. A MÁV-csoport most megmutatja a klímakamrát is megjárt IC+-kocsik szülőhelyét az érdeklődő közönségnek is.




A MÁV-GÉPÉSZET Zrt. Vasútijármű Javítási Telephelye, azaz a Szolnoki Járműjavító e hét vasárnapján megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A Szolnok Napja rendezvénysorozathoz csatlakozott a város egyik legnagyobb munkaadója is, a MÁV-csoport, akik megmutatják, hogy milyen munkát is végeznek a városszéli telepen. A nyílt nap során a látogatók bepillanthatnak a vasúti járművek javításának kulisszái mögé, megismerkedhetnek a munkafolyamatosakkal – ígéri a meghívó. A mindennapok mellett megismerkedhetnek az érdeklődők az első két IC+-kocsival is – a járművekről már bőségesen szóltunk a RegionalBahn oldalain.

A bizony szebb napokat is látott BVmot-szerelvények egyik betétkocsija, a 61 55 21-76 001-2 pályaszámú jármű egy másik Bmxz sorozatú (betét)kocsival és megannyi posta-Bhv-val pihen a műhely udvarán

Vele nem büszkélkednek majd: a megőrzésre kijelölt A 168-as pályaszámú motorkocsi, az egykor ABbmot 374-es, szintén az udvaron rozsdásodik. Lehet belőle valaha üzemképes motorkocsi?

Frissen festett Bybdtee-vel tolat a borongós időben az udvaron a MÁV-GÉPÉSZET Dácsiája. A masina száma: 98 55 0 439 029-7, H-MÁVGS

Frissen született „Fecskék” a járműjavító udvarán. A háttérben néhány, még a MÁV-START flottaszínjét nem viselő halberstadti kocsi pihen. Vajon ők már csak alkatrészek lehetnek?

Az Északi Szolnokon. A villanymozdonyok javítását 2009 végén vette át a budapesti főműhelytől a szolnoki telephely. Korábban a személykocsik mellett csak dízelmozdonyokkal foglalkoztak a városban, itt születtek újjá a remotorizált Csörgők, Bobók és megannyi Bz-motorkocsi is
(fotók: Magyarics Zoltán)

A nyílt nap szeptember 1-jén, vasárnap lesz, a látogatókat 10:30 és 16:00 között várják az 5000 Szolnok, Kőrösi út 1-3. címen.

A MÁV-GÉPÉSZET telephelye Szolnokon

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.