2013. 09. 05.

Kisiklott a Metronom

Kisiklott a csütörtökön Rotenburg (Wümme) felől Brémába érkező Metronom-vonat mozdonya és kocsijai a brémai főpályaudvaron nem sokkal reggel hat óra előtt. A balesetben senki sem sérült meg, azonban az anyagi kár jelentős.



A baleset okát egyelőre nem tudni, az utasok komolyabb rázkódást éreztek a kisiklás előtt. A pályaudvarra bejáró 81952-es számú személyvonat szerelvénye mintegy 100 méternyi vágányt megrongált, emellett a 146-06 (91 80 6 146 506-1 D-ME) pályaszámú mozdony is megsérült. A vonaton tartózkodó 50, más hírek szerint 70 utas sértetlenül megúszta a balesetet.
A vasúti pályát teljesen újjá kell építeni a hírek szerint. Az egyelőre még nem dőlt el csütörtökön délben, hogy szükséges-e daru segítségének kérése a mozdony és a személykocsik visszaemeléséhez.

(a képek forrása: Radio Bremen)

Az eset miatt a brémai főpályaudvar térségében komoly forgalomkorlátozásokat kellett bevezetni: a távolsági vonatok jellemzően késve, de közlekednek. A regionális járatok egy része a főpályaudvar térségében nem közlekednek a Radio Bremen közlése szerint.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.