2016. 11. 10.

Elérhető az új menetrend

Elérhetővé tette honlapján az új vasúti menetrendet a MÁV-START Zrt. A vasúttársaság kínosan ügyelve a törvényi határidőkre, azaz nehogy egy nappal is előbb közzétegye a menetrendet, mint ahogyan az kötelező, november 10-én publikálta a 2016/2017-es évad közlekedési rendjére vonatkozó gyűjteményét.




Sok változást nem hoz az új vasúti menetrend, különösen nem az évközi ritkítások után, inkább talán azt érdemes kiemelni, hogy további jelentős ritkítások nem történtek. Egyelőre persze, mert ahogy tavaly is megemlítette a MÁV-START Zrt. első embere, neki csak a vonatkilométerek számítanak – az utasok nem.
Az új vasúti menetrend a MÁV-START Zrt. honlapján a MÁV-csoport honlapján érhető el. Az ELVIRA és az internetes jegyértékesítési rendszer e sorok megjelenésekor még nem ismeri a 2016/2017-es menetrendet.
Érdemes megjegyezni azt is, hogy a MÁV-START Zrt., ellentétben az általa vállaltakkal, nem biztosítja az immáron alig egy hónap múlva következő menetrendváltás utáni időszakra a vasúti menetjegyek elővételi lehetőségét, fittyet hányva a saját Üzletszabályzatában foglaltakra.

Beköszöntött a XXI. század a MÁV-START-hoz

A MÁV-START-hoz beköszöntött a XXI. század is. Az online jegyértékesítő rendszerben regisztrált utasoknak szétküldött hírlevél szerint az „otthon nyomtatott jegy” ezentúl „e-vonatjegy” lesz. A végeredmény marad ugyanaz, annyi különbséggel, hogy a PDF-et ezentúl már nem csak  feláras vonatokon lehet bemutatni elektronikusan, hanem valamennyi vonatra érvényes ez a megoldás. A levél szerint ez az új lehetőség 2016. november 10-étől érvényes. Mindazonáltal szó sincsen okostelefonos jegymutató alkalmazásról vagy éppen mobil eszközre alkalmazott internetes felületről. Talán majd úgy 2020 környékén, amikor lassan kimennek ezek a divatból.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.