2017. 08. 23.

Ütközött a Westbahn

Baleset érte a Westbahn magánvasút egyik új KISS-motorvonatát Linznél. Hárman megsérültek, a szerelvény pedig kisiklott, miután egy tehervonattal ütközött össze.







A próbafutását végző egyik új KISS-motorvonat futott bele a CargoServ tehervonatába Linzben szerda dél körül. A balesetben a négy részes motorvonat első kocsija súlyosan megsérült, a szerelvényen tartózkodók közül pedig három embert kellett ellátni a kiérkező mentőknek – közülük egy ember súlyosan megsérült. A balesetben a tehervonat több kocsija és a vonatot továbbító mozdony is kisiklott.


A balesetről egyelőre annyit tudni, hogy 20 és 40 km/h közötti sebesség az engedélyezett a rendezőpályaudvar területén, a három sérültön kívül még öt ember tartózkodott a KISS-en. A négyből három kocsi minden tengelyével kisiklott, az ÖBB Infrastruktur egy segélyvonatot küldött a helyszínre, amit szükség esetén egy daruval támogat majd. Az esemény a Weststrecke (Bécs–St. Pölten–Linz–Salzburg) közlekedését nem befolyásolja, a helyreállítással csütörtökön szeretnének végezni.


A képek alapján a KISS első kocsija bizonyossal határosan pótlásra szorul, viszont a vezetőfülke ebben az esetben megvédte a mozdonyvezető életét. A baleset okait a Sicherheitsuntersuchungsstelle des Bundes (SUB) vizsgálja.

RegionalBahn információk
Frissítve: 2017.08.23 23:15

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.