2012. 01. 10.

Arlbergbahn: továbbra is zárva

Egyelőre nem nyitották meg kedden sem az osztrák Arlbergbahnt. Az ÖBB a lavinaveszély miatt nem engedi át a vonatokat a Vorarlbergbe vezető pályán, a Wiener Walzer is kerül.


Az eredeti tervek szerint kedden már megnyitották volna az Arlbergbahnt a forgalom előtt, de a hétfőre virradó éjjel lehullott hatalmas mennyiségű csapadék miatt folyamatos lavinaveszély vágányzárat vezettek be Landeck és Bludenz között, ahogy arról a RegionalBahn Blog is hírt adott.
A vágányzár miatt a vonatokat buszok pótolják a két állomás között. Az éjszakai vonatok, így köztük a Budapest és Zürich között közlekedő Wiener Walzer is kerül: a vonat a MÁV-START becslése szerint mintegy kétszáz perc késéssel, München, Stuttgart, Karlsruhe és Bázel érintésével jut el a célállomására. Sargans és Salzburg között Innsbruck, Landeck, Bludenz, Feldkirch, Buchs SG érintésével vonatpótló busz is közlekedik a Wiener Walzer helyett. Ez a rend várhatóan január 12-éig marad érvényben.
Az ÖBB helikopterek segítségével folyamatosan tájékozódik a hegyek között vezető vasútvonal veszélyeztetettségéről. Az ÖBB honlapján folyamatosan lehet tájékozódni az aktuális helyzetről, így a vágányzár feloldásáról vagy éppen további fenntartásáról is.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.