Impresszum

RegionalBahn
Alapítva: 2011


Szerkesztőség:
Adorján Péter, Berky Dénes, Halász Péter, dr. Magyarics Zoltán, Mellár Marcell


Kozvetlen Kocsi (Podcast):
Adorján Péter, Berky Dénes, Halász Péter, dr. Magyarics Zoltán, Mellár Marcell, Szundi Szabolcs, Pongrácz Dániel

E-mail címünk:
info [kukac] regionalbahn [pont] hu

A RegionalBahn független közlekedési tartalomszolgáltató oldal. Célunk, hogy pártatlanul, objektíven, de kritikusan, a valóságnak megfelelően tartsunk tükröt a magyar közösségi közlekedés elé és hírt adjunk az európai – olykor akár a tengeren túli – eseményekről is.
Mindemellett úgy gondoljuk, hogy fontos a vasúti és általában a közösségi közlekedési szakmai ismeretek megosztása olvasóinkkal, fontosnak ítéljük azt, hogy megmutassuk olvasóinknak, mi zajlik a vasútüzem színfalai mögött. Fontosnak tartjuk, hogy számtalan érdekes, a szakma mélységeit is feltáró, elemző írásokon keresztül mutassuk be a közösségi közlekedés működését, technikai megoldásait és szabályrendszerét.
Számunkra fontos olvasóink véleménye, tapasztalatai, hiszen értük dolgozunk, számukra állítjuk össze napról napra írásainkat. Lehetőségeink szerint igyekszünk gyorsan reagálni az olvasói megkeresésekre és az eseményekre. Ugyancsak ezt várjuk el partnereinktől is.
Az oldalon megjelent írások elsősorban a szerzők véleményét tükrözik. Amennyiben a szerkesztőség közös álláspontjáról van szó, ezt a tényt jelezzük, ahogy jelezzük azt is, hogy ha az adott írás a szerző vagy akár a teljes szerkesztőség véleményét tükrözi. Az egyes cikkek szerzőiségét a cikk végén jelezzük, több szerző esetében jellemzően a magyar ABC szabályai szerinti, tehát nem fontossági sorrendbe rendezve a neveket.

Az oldal bármely részén megjelenő kép, hang, mozgókép, szöveg tükrözése, részbeni vagy teljes formában történő közlése, megváltoztatása kizárólag a RegionalBahn szerkesztőinek tudtával vagy az érintett szerzők engedélyével lehetséges a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36. § (2) bekezdése értelmében.

Az oldalon megjelent valamennyi tartalommal kapcsolatos minden jogot az oldalon megjelent felvételek készítői, írások szerzői, szerkesztői fenntartanak maguknak, kivéve, ha a felhasznált anyagok licence másképpen rendelkezik.

Moderálási irányelvek

Oldalunkon az olvasói kommentárokat bizonyos esetben előzetesen, megjelenésük előtt moderálhatjuk. A megjelent, előzetes moderáláson át nem esett hozzászólások esetében a figyelmeztetés nélküli utólagos moderálásra fenntartjuk a jogot, különösen abban az esetben, ha a hozzászólás szerzői vagy személyhez fűződő jogokat sért, nem vág a témába, személyeskedő, céltalan vitát gerjesztő, vagy egyéb, „off-topic”-jellegű, ide értve különösen más, elsősorban kereskedelmi tevékenységet folytató webhelyek reklámozását is.
A szerkesztőség fenntartja a jogot arra, hogy egyes tartalmak tekintetében vagy akár az egész oldalra vonatkozóan bármikor időszakosan, tartósan vagy akár véglegesen is felfüggessze a kommentelési lehetőségeket; valamint az addig megtett kommenteket elrejtse vagy éppen publikálja.
A hozzászólások bármelyike Szerkesztőségünk álláspontját kizárólag abban az esetben tükrözi, ha ezt a körülményt a hozzászólásban kifejezetten feltüntettük.
Kérjük Olvasóinkat, hogy cikkeinkhez a fentiek ismeretében, és csak abban az esetben fűzzenek hozzászólásokat, ha moderálási irányelveinket elfogadják és azt magukra nézve kötelezőnek ismerik el.

RegionalBahn ist eine unabhängige Portal. Unser Ziel ist, dem ungarischen öffentlichen Verkehr einen unparteiischen aber kritischen und der Wahrheit entsprechenden Spiegel zu halten; es werden aber auch europäische – und manchmal überseeische – Publikationen veröffentlicht.
Wir sind davon überzeugt, dass es wichtig ist, die fachlichen Kenntnisse mit den Lesern zu teilen und es versuchen, ihnen zu zeigen, was hinter den Kulissen des Bahnbetriebs geschieht.
Wir halten es ebenfalls für wichtig, den Betrieb, die technischen Besonderheiten und die Regeln des öffentlichen Verkehrs durch zahlreiche interessante und auch die Einzelheiten enthüllende Artikel darzustellen.

Redaktion:
Péter Adorján, Dénes Berky, Péter Halász, dr. Zoltán Magyarics, Marcell Mellár

Közvetlen Kocsi (unser Podcast):
Péter Adorján, Dénes Berky, Péter Halász, dr. Zoltán Magyarics, Marcell Mellár, Szabolcs Szundi, Dániel Pongrácz

Kontakt:
info [at] regionalbahn [dot] hu

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.