InnoTrans 2022

Ezen a gyűjtőoldalon az InnoTrans 2022 szakkiállítással kapcsolatos írásaink, tudósítások érhetők el. A RegionalBahn szerkesztői az InnoTrans idején napi hírösszefoglalóval jelentkezik és a kiállítás után egy-egy témát alaposabban körbejárunk majd.


Irány az InnoTtrans – 2022. évi 10. adás

2022.10.02.

A 2022-es InnoTransról szóló tudósításaink sorát ezúttal hangos formában folytatjuk, hiszen vannak dolgok, amikről igazán jól csak szóban lehet beszámolni. Tovább »

InnoTrans 2022 – Bus Display

2022.09.27.

Bármennyire vasúti kiállításként pozicionálja magát az InnoTrans, 2016 óta fix programnak tűnik a Bus Display. Fricska az átalakuló hannoveri IAA-nak vagy már önálló esemény lett az évek során? Nézzünk körül a Sommergarten főútja mellett! Tovább »

InnoTrans 2022 – Vasúti záróakkordok

2022.09.23.

A 2022-es InnoTrans utolsó vasúti hangsúlyú helyszíni beszámolójában kimaradt járművek (Siemens Mireo Plus B, villamosok), sárga üzemi járművek kerülnek terítékre. Ezen kívül hoztunk még néhány érdekes vagy hazai szempontból releváns beszállítót, jólláthatósági hátizsáktól a jegyautomatán át a járműfedélzeti berendezésekig, illetve technológiai megoldást is a közösségi közlekedésből és annak határterületeiről. Tovább »

InnoTrans 2022 – Járművek és Technológiák

2022.09.23.

Harmadik InnoTrans beszámolónkba nagyszabású járműbeszerzési bejelentések és igen érdekes járművek kerültek - például a Stadler brit piacos trimodális FLIRT-je, a leendő DB Talgo, vagy éppen a Vectron Dual. Néhány másik jármű mellett a standokon is körülnéztünk érdekes technológiai újításokat kutatva, mint például az Európai Unió automatikus kapcsolószerkezetes projektje (DAC4EU), de eljutottunk néhány magyar kiállítóhoz is. Tovább »

InnoTrans 2022 – A nagy járműmustra

2022.09.22.

Az InnoTrans második napján az előző napi záporok után kitisztult időt kihasználva főleg a szabadtéren kiállított járműveket vettük szemügyre, a spektrum pedig a hibrid tolatómozdonyoktól egészen a hidrogénes üzemű motorkocsikig terjedt, magában foglalva természetesen néhány új, vagy legalábbis részben új hangszerelésű mozdonyt is. Stadler-innovációk, Siemens motorkocsik, Vossloh és PESA tolatómozdonyok, 36 méteres buszvillamos-koncepció és már érdekességek a hajtás után! Tovább »

InnoTrans 2022 – Nyitónap

2022.09.21.

A négy év kihagyás után megrendezett InnoTrans a szokásos forgataggal nyitotta meg kapuit Berlinben, mi pedig a helyszínen vettük szemügyre a kiállított újdonságokat. Mai összefoglalónkban közép-európai gyártók és járművek között böngészünk személykocsitól motorvonaton át a villamosig, illetve néhány beszállító is terítékre kerül. Tovább »

Irány az InnoTrans! [Podcast]

2022.09.20.

Két év kihagyás után ismét InnoTrans Berlinben. Ezúttal is jelen leszünk, de hogy mennyire, arról kiküldött tudósítóink fele beszél a hajtás után. Tovább »

InnoTrans 2022 – Előhang

2022.09.17.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan idén is körbenéztünk, hogy milyen járművek és egyéb újdonságok várhatóak a 4 év kihagyással, azaz a 2020-as esemény lemondása után újra megrendezett InnoTrans közlekedési szakkiállításon Berlinben. A jelek szerint nagyvasúti járművek tekintetében két európai gyártó még hozza a kötelezőt és tölti a szabadtéri kiállítóhelyet, de például a villamosos-metrós szekció egészen sovány lesz. Továbbra is erős a digitális és egyéb modern technológiai szektor, de a hagyományos beszállítók sem fordultak el a berlini seregszemlétől. Részletek a hajtás után! Tovább »

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.