InnoTrans 2016


Ezen a gyűjtőoldalon az InnoTrans 2016 szakkiállítással kapcsolatos írásaink, tudósítások érhetők el. A RegionalBahn szerkesztői az InnoTrans idején napi hírösszefoglalóval jelentkezik és a kiállítás után egy-egy témát alaposabban körbejárunk majd.

Beszámolók

InnoTrans 2016 - Utóhangok

2016.10.14.

 Az idei InnoTrans szakkiállításról szóló cikksorozatunk záró darabjában feltúrjuk jegyzeteinket és az elmúlt két hét postáját, hogy néhány érdekes színfoltot villantsunk fel a Berlinben látottak közül. Válogatásunkban gyermekekre szabott menetrendi mobilalkalmazás, centiméteres pontosságú pozíciómeghatározás a vasúton, utastájékoztató robot, műanyag laprugós forgóváz, és egy kis hazai síndiagnosztika. Tovább »

InnoTrans 2016 – Negyedik nap

2016.09.23.

 Az InnoTrans negyedik és egyben utolsó szakmai napján a RegionalBahn tudósítói még mindig tudnak újat mondani és mutatni. Megnéztük a spanyolok villamosszimulátorát, kipróbálhattuk a RIGO-t, megnéztük a horvát Končar motorvonatát, megtaláltuk a dízelmotort a kétltű UKDual mozdonyban, és több más csemegét is hoztunk olvasóinknak az utolsó szakmai napon. Tovább »

InnoTrans 2016 – Harmadik nap

2016.09.22.

 Az InnoTrans harmadik szakmai napjára is jutott járműbemutató és számos érdekesség, azerbajdzsáni hálókocsitól a hazánkban is jó eséllyel induló tram-train járművön át a nagysebességű vonatokig. A nap felfedezettje a PESA új távolsági villamos-motorvonata, de innovációban az AeroLiner 3000 tanulmány még erre is rátett egy lapáttal - legalábbis ha tényleg sikerült megalkotni a gyártható emeletes vonatot a híresen szűk brit űrszelvényhez. Tovább »

InnoTrans 2016 – Második nap

2016.09.21.

 Az InnoTrans második napján egymást érték a bemutatók és sajtóesemények, többek között megérkezett a világ első hidrogénnel hajtott motorvonata, a Bombardier pedig a Talent 2 balsikereit próbálja feledtetni a Talent 3 bemutatásával, mely a távolsági szegmensbe is betörhet – ez utóbbit persze nem tudjuk megmutatni, mert a Bombardier nem hozott járműveket a Messére. A show-faktort viszont egyértelműen a Stadler Rail számlájára könyvelhetjük el. Tovább »

InnoTrans 2016 – Első nap

2016.09.20.

 Az InnoTrans első szakmai napja a járművek tekintetében nem tartogatott komoly leleplezéseket, így mi magunk is inkább felmértük, hogy mi mindenre számítsunk a következő napok során. Rövid képes beszámolónkból az is kiderül hogy a második napon hogyan feszül egymásnak egy magyar és egy svájci járműgyártó a média figyelméért folytatott küzdelemben. Napi hírösszefoglalónk Berlinből. Tovább »

InnoTrans 2016 – Premier előtti vetítés

2016.09.19.

 Hivatalosan ugyan csak szeptember 20-án kezdődik, de a szakmai sajtó képviselői már egy nappal a megnyitó előtt is bepillantást nyerhettek Európa legfontosabb közlekedési kiállításának kulisszái mögé. A szakmai közönség szeptember 20. és 23. között, a nagyközönség pedig a 24-25-i hétvégén láthatja a járműveket. Tovább »

Előrejelzések

InnoTrans 2016 – Előhang

2016.09.16.

Az idei InnoTrans járműkínálata némi eltolódást mutat a korábbi évekhez képest és a hagyományos gyártók jelenléte is csökkent a feltörekvők javára. Természetesen idén is megtelnek majd a szabadtéri vágányok, mai előzetesünkben pedig számba vesszük, mire számíthat majd a berlini vásárra kilátogató vagy jövő heti bejelentkezésinket követő érdeklődő. Tovább »

InnoTrans 2016 – nagyot villant a Stadler Rail

2016.08.09.

 Sorra érkeznek a vasúti járműgyártók közleményei annak tekintetében, hogy mi mindennek készülnek elkápráztatni a látogatókat a szeptember 20-23. között Berlinben megrendezendő InnoTranson. Ezúttal a svájci Stadler Rail hivatalos előrejelzését nézzük meg. Tovább »

InnoTrans 2016 – Járműbemutató jármű nélkül?

2016.07.22.

 A virtuális valóság a számítástechnika fejlődésével egyre inkább a mindennapjaink része lesz: ma már egy okostelefon többet tud, mint egy tíz-tizenöt éves PC és ezt a lehetőséget számos gyártó igyekszik kihasználni marketingcélokra is. Ezt a VR-őrületet lovagolja meg a Bombardier is – nem is akárhogyan! Tovább »

Újragondolt motorvonat: jön a Mireo

2016.07.14.

 A Siemens viszonylag régóta futtatja már a Desiro márkanevű termékcsaládot. A számos változatban elérhető motorvonatokat azonban úgy tűnik, hogy hamarosan újabb követheti a piacon. A Mireo járműcsaládtól azt várják, hogy az eddigieknél is egyszerűbb lesz megfelelni az üzemeltetők igényeinek. Tovább »

InnoTrans 2016 – Buszok is jönnek

2016.07.11.

 Az InnoTrans eleddig vasúti szakkiállításként volt ismert, annak ellenére, hogy időről időre megjelentek különböző autóbuszok is, azonban ezek leginkább csak azt voltak hivatottak megmutatni, hogy a városi közlekedésben az egyes vasúti járműveken megismert techológiák hogyan implementálhatók. Idén szeptemberben viszont már komolyabb szerepet kaphatnak az autóbuszok. Tovább »

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.