2013. 03. 26.

Ismét havazik

Komoly mennyiségű hó esett az elmúlt mintegy huszonnégy óra folyamán. A havazás nyomán az élén szél hófúvásokat építhet, ami akadályozhatja a vasúti közlekedést is. Kedden reggel komolyabb fennakadásról azonban egyelőre nincs hírünk.


A MÁV-START térképére tekintve lemondható, hogy reggel 7 óra körül főleg Szolnok térségében vannak gondok, itt 20-60 perces késéssel közlekedtek a vasúti szerelvények kedden reggel. Egyelőre arról nincs hír, hogy az elővárosi vonatok egy részét, így a sülysápi vagy éppen a monori betétjáratokat az időjárásra való hivatkozással lemondaná a MÁV-START. Mindazonáltal azt sem árt megjegyezni, hogy szinte nincs olyan vasútvonal, ahol legalább tíz percet ne késnének a vonatok.

Helyzetkép reggel 7 órakor a hazai vasutakon

A fővárosban a havazás inkább hétfőn este okozott fennakadást. Miután a Fővárosi Közterület-fenntartó láthatóan „felkészült” a havazásra, főleg a hegyvidéki autóbusz-járatok esetében voltak fennakadások, a járatok terelve vagy éppen rövidített útvonalon közlekedtek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden hajnalban az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Tiszántúl délkeleti, keleti részén vegyes halmazállapotú csapadék várható, de az ország jelentős részén folytatódik a havazás. Kedd éjfélig összesen általában újabb 5-15 centiméter friss hó valószínű. A kevesebb hómennyiség az északi, északkeleti tájakon várható.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.