2014. 02. 10.

Siklás a Brenneren

Baleset történt a Brenner-hágón: egy mozdony kisiklott, kettő másik pedig megfutamodott és egy kamionszállító vonatnak ütközött. Hárman megsérültek.


Megfutamodott két mozdony hétfőn reggel hat óra körül Brenner-hágón. A Lokomotion két mozdonya önállósította magát, majd összeütköztek egy ROLA-szerelvénnyel. A kamionszállító vonat mozdonyát kitolták a vágányról és lecsúszott a töltésről a 1144 281-es – közölte az ÖBB szóvivője, Rene Zumtobel.
A magánvasúti gépek Brenner állomás olasz részéről gurultak visszafelé, ahogy azt üzemszerűen teszik, csak valamilyen ok miatt nem álltak meg a kijelölt helyen. A kilökött ÖBB-mozdony egy közeli ház mellett állt meg. A balesetben a Lokomotion és az ÖBB mozdonyvezetői, illetve a ROLA fekvőhelyes kocsijának kísérője sérült meg. A ROLA-vonatok forgalmát leállították a baleset miatt, a vonatforgalom azonban csak rövid ideig szünetelt.

(forrás: ORF / Zeitungfoto)

Halász Péter

3 megjegyzés:

 1. http://www.tt.com/panorama/unfall/7870739-91/zugunfall-am-brenner-loks-machten-sich-selbstst%C3%A4ndig.csp

  VálaszTörlés
 2. Egy kis videó, hogy kb. mennyit gurult a két mozdony és pár pillanat a mentésről:

  http://youtu.be/ylu7hmM6oow

  VálaszTörlés
 3. nem komplett rolát toltak el, hanem "csak" a mozdonyt és a couchette-t

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.