2014. 09. 23.

Ungvári távozik

Távozhat a MÁV-START vezetője, Ungvári Csaba. A személyszállító vasúttársaság vezetője a hírek szerint október 1-jétől távozik a vezérigazgatói posztról.


Forrásaink szerint október 1-jével távozik Ungvári Csaba, a MÁV-START vezérigazgatója. A személyi változásokról régóta lehetett tudni, azonban a korábbi hírek szerint az önkormányzati választások után lehetnek csak személycserék, ekkor azonban állítólag Seszták Miklós miniszter állítólagos távozásával együtt, illetve ezt követően jöttek volna a személycserék. Úgy tűnik, hogy most valamilyen okból mégis előrehozták a váltást.
Ezt az értesülést erősíti, hogy a berlini InnoTranson a MÁV-ot csoportszinten képviselő Dávid Ilona elnök-vezérigazgató mellett a járművel is jelen lévő MÁV-START-ot Csépke András üzemeltetési és Zaránd György értékesítési vezérigazgató-helyettes képviselte, Ungvári Csaba nem volt jelen.
Információink szerint Ungvári Csaba ismét a Győr-Sopron-Ebenfurthi Vasút Zrt-hez ment vissza (korábban innen került a MÁV-START-hoz). Zaránd György október 1-jéig megbízott vezetőként irányítja a személyszállító vasúttársaságot, míg október 1-jétől két éves szerződés alapján látja el a cégvezetői feladatokat. Érdekes kérdés, hogy Zaránd György vajon megtartja pozíciója mellett a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatói posztját is? Érdemes tudni, hogy a MÁV Nosztalgia Kft. a MÁV-START mellett egy másik – vetélytársnak is tekinthető – vasútvállalat, így a perszonálunió finoman fogalmazva is pikáns helyzetet teremt.
A MÁV-csoport hivatalos formában nem kommentálta értesüléseinket, azonban a jól értesült szakmai körök egyértelműen állítják: a hónap végén távozik Ungvári Csaba. A vasúttársaságot pedig a végleges vezető megnevezéséig Zaránd György vezeti majd.

RegionalBahn információk

2 megjegyzés:

 1. Perszonálunió: és mi van Dávid Ilona GYSEV tisztségével? Mondjuk, ez nem operatív vezetés. Viszont a Zrt. a Nosztalgia kisebbségi tulajdonosa, s a MÁV és GYSEV tulajdonosi hátterében van átfedés.
  Hogy van ez - Ungvári úr csak okt. 1-től távozik, de Záránd úr már 1-je előtt megbízott vezérig.? Azonnali hatállyal veszi át az irányítást, és Ungvári Csaba már csak formailag marad e hónapban (ezért "megbízott")?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mivel értesüléseinket hivatalosan még nem erősítették meg, ezért nem kívánjuk kommentálni ezt a kérdést.

   Törlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.