2014. 09. 23.

Ungvári távozik

Távozhat a MÁV-START vezetője, Ungvári Csaba. A személyszállító vasúttársaság vezetője a hírek szerint október 1-jétől távozik a vezérigazgatói posztról.


Forrásaink szerint október 1-jével távozik Ungvári Csaba, a MÁV-START vezérigazgatója. A személyi változásokról régóta lehetett tudni, azonban a korábbi hírek szerint az önkormányzati választások után lehetnek csak személycserék, ekkor azonban állítólag Seszták Miklós miniszter állítólagos távozásával együtt, illetve ezt követően jöttek volna a személycserék. Úgy tűnik, hogy most valamilyen okból mégis előrehozták a váltást.
Ezt az értesülést erősíti, hogy a berlini InnoTranson a MÁV-ot csoportszinten képviselő Dávid Ilona elnök-vezérigazgató mellett a járművel is jelen lévő MÁV-START-ot Csépke András üzemeltetési és Zaránd György értékesítési vezérigazgató-helyettes képviselte, Ungvári Csaba nem volt jelen.
Információink szerint Ungvári Csaba ismét a Győr-Sopron-Ebenfurthi Vasút Zrt-hez ment vissza (korábban innen került a MÁV-START-hoz). Zaránd György október 1-jéig megbízott vezetőként irányítja a személyszállító vasúttársaságot, míg október 1-jétől két éves szerződés alapján látja el a cégvezetői feladatokat. Érdekes kérdés, hogy Zaránd György vajon megtartja pozíciója mellett a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatói posztját is? Érdemes tudni, hogy a MÁV Nosztalgia Kft. a MÁV-START mellett egy másik – vetélytársnak is tekinthető – vasútvállalat, így a perszonálunió finoman fogalmazva is pikáns helyzetet teremt.
A MÁV-csoport hivatalos formában nem kommentálta értesüléseinket, azonban a jól értesült szakmai körök egyértelműen állítják: a hónap végén távozik Ungvári Csaba. A vasúttársaságot pedig a végleges vezető megnevezéséig Zaránd György vezeti majd.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.