2014. 12. 29.

A menetrendkönyv nem eladó

A MÁV-START oldalán megjelent tájékoztatás szerint 2015. január 1-jétől nem árulhatnak többek között vasúti menetrendkönyvet sem az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok miatt.


A MÁV-START a honlapján jelezte: 2015. január 1-jétől nem árulnak menetrendkönyvet, Budapest-kártyát és általában semmilyen, a vasúti személyszállítással szoros összefüggésben nem álló cikket a vasúti pénztárakban. A vasúttársaság honlapján megjelent tájékoztatás csak a pénztárakat említi, arról nem esik szó, hogy a személyes ügyfélszolgálatokon a jövőben is lehetséges lesz-e ezen cikkek értékesítése? Valószínűleg nem, de ebben az esetben a tájékoztatás megfogalmazása meglehetősen félreérthető.
A MÁV-START megkeresésünkre később közölte: az ügyfélszolgálatokon sem értékesítenek jövőre vasúti menetrendet. A későbbi újrakezdés kapcsán jelezték: az utasigények és a hatályos jogszabályok figyelembe vétele mellett határozzák majd meg a lehetőségek függvégényében az árusítóhelyek számát, helyét.
A MÁV-START célja, hogy a helyzet rendeződjön, azonban amíg ez nem oldódik meg, a vasúttársaság nem árusíthatja sem a saját ajándéktárgyait, sem a menetrendkönyvet. Ez utóbbi tartalma az ELVIRÁ-ban kereshető, illetve a PDF-fájl elérhető a MÁV-START honlapján.
Egyelőre kétségesnek tűnik, hogy mi lesz a vasúti menetrendkönyv jövője, hiszen már régóta arról szólnak a szakmán belüli pletykák, hogy vagy gyökeresen átalakul a magyar vasúti menetrendkönyv vagy nemes egyszerűséggel megszűnik.

Halász Péter

1 megjegyzés:

  1. Már megint a terelés... ÁFÁ-s számlát lehet írni a számlatömbbe, arra nem vonatkoznak az új pénztárgépes szabályok.

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.