2015. 01. 31.

Déli pályaudvar, végállomás

Teljesen lezárták a forgalom elől Budapest-Déli pályaudvart, mert az alagútnál a hegyoldal, illetve a támfal ismét veszélyesen megcsúszott.


Január 31-én 18:35-től Budapest-Déli és Kelenföld között teljes vágányzárat vettek fel az alagút déli bejáratánál lévő hegyoldal további csúszása miatt. A még a Délibe bejáró vonatok is csak Kelenföldig jönnek és onnan fordulnak vissza. Várhatóan vasárnap, azaz február 1-jén estig így marad a közlekedési rend – jelezték forrásaink. A BKK a MÁVINFORM közlése szerint vasúti menetjegyeket szombaton este a 139-es buszon elfogadja a két állomás között. Ezen felül pedig pótlóbuszt is közlekedtetett a városi közlekedésszervező a MÁV-csoport megbízásából Kelenföld és a Déli pályaudvar között – a pótlóbuszok a Déli pályaudvarnál a 139-es busz megállójában állnak meg; Kelenföldnél pedig az Etele téri buszvégállomáson lehet felszállni rájuk.
A Déli pályaudvaron azonban számos vonat ragadt bent, ezek kimenekítése különösen érdekes feladat lesz. Végül a bent lévő vonatokat kimenekítették, vasárnap hajnali 4-kor egyedül a 80-55 023-as halberstadti vezérlőkocsi van bent a Déli pályaudvar tárolójában.

Helyzetkép a Déli pályaudvar térségében 2015. január 31-én 19:30-kor
(forrás: MÁV-START Zrt.)

Az újdonsült fordulóállomáson, Kelenföldön meglehetősen csekély infrastruktúra adott a személykocsik takarításához, vízzel való feltöltéséhez és a vákuum-WC-k ürítéséhez, így ebben a tekintetben is komoly kihívások elé néz a MÁV-csoport.

RegionalBahn információk
megjelent: 2015. január 31., 18:52
utolsó frissítés: 2015. február 1., 04:15

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.