2016. 05. 25.

Siklott a Talent – zárva a Westbahn

Kisiklott az ÖBB egyik Talent motorvonata a Westbahnon Attnang-Puchheim és Vöcklabruck között. A balesetben ugyna nem sérült meg senki, viszont a vasúti forgalomban a műszaki mentés és a helyreállítás komoly fennakadásokat okoz.


Kisiklott egy négyrészes Talent a Westbahnon Attnang-Puchheim és Vöcklabruck között, Salzubrg közelében. A balesetben az ORF információi szerint nem sérült meg senki, viszont a motorvonat valamennyi tengelyével elhagyta a pályát. A baleset feltehetően egy váltón következhetett be, de hogy pontosan mi történt 8:30 körül, azt egyelőre még nem tudják, valószínűsíthető, hogy valamiért aláváltottak a motorvonatnak.

(forrás: ORF / Ö3)

A baleset miatt az ÖBB legalább üzemzárásig lezárta az Attnang-Puchheim és Vöcklabruck közötti szakaszt, ami azt jelenti, hogy a Budapest és München között közlekedő Railjet-vonatok Ingolstadt és Passau felé kerülnek, ami egy-másfél órás késést jelent mindkét irányban. A Bécs és Zürich között közlekedő vonatok, így a Budapestre tartó RJ 165-ös is Selzthal felé kerül, ami mintegy két órás késést jelent – tudtuk meg az ÖBB-től, mivel a magyarországi közlekedésben érintett MÁV-START, illetve a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságához tartozó MÁVINFORM számára ez az információ nem bírt hírértékkel írásunk megjelenéséig, csak másfél órával később sikerült reagálni a történésekre, ám abban sem sikerült megfogni a valóságot, hiszen az RJ 165-ös az ÖBB kora délelőtti előrejelzése szerint 18:42 helyett 21:00 körül indul majd Budapest felé. A konkrét szakaszon pótlóbuszok járnak, ami a helyi utasok számára mintegy 40 perces menetidő-többletet jelent.
A helyzet azért is pikáns, mert május 26., Úrnapja Ausztriában munkaszüneti nap. A hétvégéig közbeeső pénteket általában szabadságon töltik az emberek – Ausztriában nem ismeretes a munkanap-áthelyezés intézménye –, így a hosszú hétvégére vonattal indulók számára az estig-éjszakáig tartó vágányzár és a kerülő útvonalon való közlekedés komoly gondokat okozhat.

RegionalBahn információk

megjelent: 2016. május 25., 12:59
frissítve: 2016. május 25., 15:05

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.