2018. 02. 12.

Baleset Ausztriában

Stájerországban, Niklasdorfnál súlyos vasúti baleset történt február 12-én. Két személyszállító vonat, egy regionális járat és egy nemzetközi EuroCity ütközött össze. Legalább egy ember meghalt a balesetben.


Nem sokkal 13 óra előtt érkezett a jelzés a tartományi rendőrségre, ami szerint a stájerországi Niklasdorfnál két személyszállító vonat ütközött össze. A balesetben legalább egy ember meghalt és legalább huszonketten (közöttük három gyermek) megsérültek – közölték az osztrák hatóságok. A balesetben a Grazból Saarbrückenbe tartó EC 216-os DB-s ingaszerelvénye ütközött össze az ÖBB egyik CityJet-motorvonatával, amely az S8-as viszonylat 1708-as számú vonatként közlekedett Unzmarktból Mürzzuschlagba. A baleset oka egyelőre nem ismert, az viszont bizonyos, hogy a motorvonat az 101 011-es által továbbított EC egyik kocsiját szinte konzervnyitó-szerűen felvágta.

(fotók: ORF)

Az utasok mentése fél három körül befejeződött, az ÖBB szakemberei ekkor láthattak neki a műszaki mentésnek. A vonatok helyett Bruck an der Mur és Leoben között vonatpótló buszok járnak a pálya helyreállításáig.

RegionalBahn hírösszefoglaló

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.