2020. 07. 01.

Irány az Adria!

Elindult az első adirai éjszakai vonat, melyet a RegioJet közlekedtet. A járatindító vonat körül felvonultak az állami szolgáltatók korszerű járművei is.







2020. június 30. egy fontos dátum lesz a brünni RegioJet cégtörténetében: elindult az első Prága–Rijeka vonat, amihez további 30 tengerparti üdülőhelyet elérő autóbuszos csatlakozási rendszert szerveztek mindössze néhány hét alatt. A kényszerűen leállított belföldi és nemzetközi kapcsolatok okozta bevételkiesés biztosan nem okozott kitörő örömet a vezetőségnek, de a hagyományos szerelvények mozdonyait bérbe tudták adni és némileg csökkentek a veszteségek.

Az új szolgáltatás tegnap délután indult, az első vonat pontosan indult el 12 kocsijával, melyből 8 fekvőhelyes és a teljesen kifoglalt vonaton 560 személyt szállítottak. Csehországban és Szlovákiában a RegioJet önmaga intézi a vonat közlekedtetését, Magyarországon a Continental Railway Solution, Szlovéniában a Slovenske Železnice, Horvátországban a HŽ Putnički prijevoz szerepel a közlekedésért felelős cégként.

A vonaton a megszokott, igényes utastájékoztatás fogadja az utasokat

A prágai főpályaudvar szokásos forgatagában meglepő lett volna, ha nem tűnik föl a cseh és a szlovák állami vasúttársaság korszerű mozdonya nem tűnik föl. Miután a sárga 193 206 17:20-kor elindult a nyaralós vonatával, 17:36-kor megérkezett a kék-fehér 193 289 az EC 175 Berliner vonattal, amit a piros 383 102 vitt tovább EC 283 Metropolitan Slovenská strela néven Pozsonyba.

Vectron minden mennyiségben és színben
(fotók: Petr Šťáhlavský)


Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.