2011. 12. 14.

Ismét mentesítenek

Ismét mentesítővonatot indít a MÁV-START Bécsbe, advent utolsó szombatján. A vasúttársaság közlése szerint már most elfogytak a helyjegyek a rendes vonatokra, így mintegy négyszáz utas számára mentesítő járatot indítanak.


Ha folytatódik a tendencia, akkor advent utolsó szombatján akár néhány szakadt By-nal vagy Bhv-val is kigurulhat a MÁV-START Bécsbe. Emlékezzünk: az első vonat még viszonylag tűrhető színvonalú kocsikból állt, de a második már finoman szólva is kifogásolható állapotú 20-35-ös és 20-80-as kocsikból állt. Vajon van még lejjebb?
Érkezik a legutóbbi adventi mentesítő vonat Bécsbe. A mozdonyt látjuk, de mi az, ami mögötte jön?

Egy biztos: a MÁV-START közlése szerint már kedden nem lehet helyjegyet kapni a mentesítő vonatokra – így ismét elindítják a már megszokott mentesítővonatot Bécsbe, amelyre a normál menet- és helyjegyek érvényesek. Hozzátesszük: a helyfoglalások kapcsán valószínűleg csak a MÁV-START részére biztosított kontingens merült ki.
A rozsdafoltos személykocsik közül választ most is a MÁV-START?
(fotó: Magyarics Zoltán)

A mostani menetrendből már „kifelejtette” a vasúttársaság a menetrendet, az viszont biztos, hogy a vonat ismét 7 órakor indul a Keletiből és végre ismét elfogadható időpontban, 18 órakor hagyja el a Westbahnhof. Ezen információk birtokában vélhetően a következő lesz a vonat menetrendje.
ÁllomásIndulás
Budapest-Keleti07:20
Kelenföld07:34
Tatabánya08:18
Győr09:09
Mosonmagyaróvár09:31
Hegyeshalom09:41
Wien Meidling10:30
Wien Westbahnhof (érk.)10:52
 
ÁllomásIndulás
Wien Westbahnhof18:00
Wien Meidling18:16
Hegyeshalom19:10
Mosonmagyaróvár19:19
Győr19:41
Tatabánya20:24
Kelenföld21:10
Budapest-Keleti (érk.)21:29

A vonatra a cég közlése szerint mintegy négyszáz utas fér fel, egy kocsinként 80 ülőhellyel számolva pont öt kocsit jelent. A MÁV-START közlése szerint a vonatra a helyjegyet interneten is megválthatjuk, az ELVIRA adatbázisában azonban e cikk megjelenésekor nem találtuk meg a vonat adatait.
Az ELVIRÁ-ban nincs fent a mentesítővonat, a MÁV-START javaslatával ellentétben a közleményük kiadása után nem tudtunk még jegyet venni a vonatra... No persze, jobb helyeken előbb felkerül a rendszerbe a vonat és utána adnak ki róla közleményt...

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.