2012. 01. 18.

Újabb kábellopás

Úgy tűnik, a kábeltolvajok nem nyugszanak. Nemrégiben az U4-es metrónál okozott fennakadást egy jelentősebb méretű kábel eltulajdonítása, most pedig a bécsi U6-os viszonylattal utazók jártak pórul a törvénybe ütköző cselekedet miatt.


Mintegy három órára áll le szerdán 11 órától a bécsi U6-os metró egy szakaszon. A Wiener Linien közlése szerint ekkortól a vonatok csak a Floridsdorf–Meidling, Philadelphiabrücke és a Schöpfwerk–Siebenhirten szakaszon közlekednek majd. A Tscherttegasse megállót bezárják.
Ezen időszak alatt a két szakasz között expressz-pótlóbusszal lehet majd utazni, ami Meidling és Alterlaa megállók között közbülső megállás nélkül szállítja az utasokat. A kimaradó megállóhoz a Badner Bahn, a WLB járataival lehet eljutni. A pótlóbuszok pontos megállóját a Wiener Linien honlapján tette közzé.
Várhatóan 14 órától kezdve azonban már felveszik a forgalmat a teljes vonalon: igaz, Meidlingtől délre csak egy vágányon, 10-15 perces követéssel járnak majd a vonatok. Mindemellett egész nap késésekre, menetrendi zavarokra kell számítani az erre közlekedőknek.
Ahogy arról a RegionalBahn Blog beszámolt már: a hétvégén a bécsi U4-es metróban okozott zavart egy nagyobb kábel eltulajdonítása.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.