2012. 04. 08.

Irány Záhony!

Újabb jelentős darabbal bővül a virtuális magyar vasúthálózat. Nemrégiben a Budapest–Győr vasútvonal megjelenéséről számolhattunk be, de itt az újabb darab, az örök klasszikus, az Alföld új kiadása is.


Húsvétra kaptuk, mondhatni a nyuszi tojta az Alföld pályahálózat új változatát. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, kibővült a pálya: immáron Nyíregyháza és Záhony között is vonatozhatunk. Így tehát már semmi sem akadályozza meg a virtuális mozdonyvezetőket abban, hogy lenyomják mondjuk az IC 623-as – amit nem mellesleg az alapcsomagban meg is kapunk.
Emellett kellemes meglepetés, hogy – a pálya leírása szerint – a Nyíregyháza-Átrakó és Sóstógyógyfürdő közötti szakaszon a 2009-ben megszűnt óta szüneteltetett személyforgalmú kisvasúton is közlekedhetünk, ha van arra alkalmas járművünk.
A Rőfi Ákos fejlesztette Alföld történetével, fejlődésével hamarosan részletesen is foglalkozunk, most álljon itt néhány kép az új pályáról.
Immáron értelme van kijárni Nyíregyházáról! Irány Záhony a 6114-essel

Nyíregyháza-Vásártér. Várják a kisvasút vonatát...

Rajtra kész a Bereg IC Záhonyban

Az ország keleti kapuja


És végül egy videó az új szakaszról
(patkadj felvétele)

Az Alföld 6.1 a www.alfold.tk oldalról tölthetlő le elvileg, de e sorok megjelenésekor az oldal nem működött. A pálya magyar MSTS-fórumban található topikjában azonban a felhasználók alternatív letöltési lehetőségekről is gondoskodtak.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.