2012. 05. 04.

Az olasz biznisz

Az olasz állami vasúttársaság az FS Trenitalia több mint száz motorvonatot vásárolna. A tenderre június közepéig lehet jelentkezni, az eredményeket a nyár végén tudhatjuk meg.


A Ferrovie dello Stato csoport tagja, a személyszállítással foglalkozó Trenitalia több mint száz motorvonat szállítására írt ki pályázatot. Az 1,25 milliárd euró, átszámítva mintegy 356 milliárd forint értékű beszerzés keretében első körben százharminc motorvonatot vennének. Ebből 90 villamos, míg negyven szerelvény dízelüzemű lenne. A majdani szerződés ráadásul további 60 motorvonatra vonatkozó opciót is tartalmaz: ezekből negyven lenne villamos- és húsz dízelüzemű szerelvény.
Érdemes megjegyezni, hogy a Trenitalia a pályázatok elbírálásakor a sokkal inkább figyelembe veszi a járművek minőségére és a szállítás pontosságára vonatkozó ígéreteket, mint a járművek árát. Előbbi hatvan, utóbbi negyven százalékos súllyal szerepel az értékelésben.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.