2012. 05. 23.

Idegen nyelveket tanulnak

Egyre több nyelven vehetünk jegyet Bécsben. A Wiener Linien most jelentette be, hogy a metróállomásokon lévő jegykiadó automatákat további hét nyelvre tanították meg.

További hét nyelvet tanultak meg a napokban a bécsi metróállomásokon lévő jegyautomaták. A Wiener Linien üzemeltette gépek ezentúl oroszul, spanyolul, csehül, szlovákul, szlovénül és horvátul is beszélnek, illetve írnak. A hetedik nyelv pedig a szintén nem elhanyagolható magyar nyelv lett, amelyet megtanultak a gépek.
További hét nyelven beszélnek a Wiener Linien jegykiadó automatái
(fotó: Christoph H. Breneis / Wiener Linien)

A Wiener Linien automatái eddig nem tudtak magyarul, de igaz, az ÖBB gépei bírták e nyelvet. Így hát a sorba most beálltak a városi közlekedési cég jegykiadó berendezései is. A pénztáraknál azonban továbbra is célszerűbb németül próbálkoznunk.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.