2012. 05. 21.

Jön a heringjárat

Zsúfoltságra kell készülni a Budapest környékén utazóknak a hétvégén. Pünkösd, hosszú hétvége, gyereknap és futóverseny is a fővárosban vonz megannyi utazót. A MÁV-START azt ígéri: az összes járművét beveti. Valóban így lesz? Meglátjuk!




Komoly hétvége elé nézünk: pünkösd, gyereknap és futóverseny is súlyosbítja a hosszú hétvégét. A MÁV-START közlése szerint a jelentősen megerősödő utasforgalom miatt valamennyi személyszállító járművét szolgálatba állítja a hétvégén. Az ünnepre és a hosszú hétvégére egyébként is jellemző nagy utasforgalom mellett növeli a terhelést majd egy fővárosi gyermekrendezvény, így ezen a napon akár ötszázezren is utazhatnak a Budapestről induló, illetve oda érkező vonatokon. Ugyanis május 25-én, pénteken 8 és 16 óra között rekord felállítására készül több ezer gyerek és kísérője a budapesti Szent György téren, a sport, a kreativitás és a játék jegyében. Az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján csak erre a rendezvényre és utána visszafelé nagyságrendileg ötezer résztvevő utazik aznap vasúton. A MÁV-START – írják a közleményben – folyamatosan kapcsolatban áll a szervezőkkel illetve a jelentkező oktatási intézményekkel, és amennyiben a visszajelzések és a menetjegyeladási statisztikák alapján szükségesnek látszik, akkor akár menetrenden felüli mentesítő vonat elindítására is sor kerülhet.
A hétvégére több kocsit, hosszabb vonatokat ígér a MÁV-START. Eddig az volt a szöveg, hogy „nincs kocsi”. Most meg van? Honnan?
(a szerző felvételei illusztrációk)
A MÁV-START közleményében ígéri: „az összes rendelkezésére álló járművet (nagyságrendileg kétezret) közlekedteti ezen a napon a szerelvényekben, továbbá – az utaztatásban érintett egyéb területeken is – több vasutas bevonásával, megerősített szolgálattal készül.
Az előrejelzések szerint nagy utasforgalomra a hajnali, reggeli órákban Budapest irányában, délután pedig a főváros irányából kell számítaniuk az utazóknak. Felhívták a figyelmet arra, hogy az említett intézkedések ellenére is zsúfoltság várható a pénteki vasúti forgalomban, ezért azt kérték, hogy aki teheti, ne erre a napra tervezze az utazását.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.