2012. 05. 10.

Jön a mobiltelefonos vonatjegy!

Bár a MÁV kommunikációs csapata hallgat – hiába, ez nem egy közbeszerzési roadshow –, azért lehet tudni, hogy hamarosan ismét bővül a MÁV-START elektronikus jegyrendszere. Nevesül: jön a mobiltelefonos vonatjegy!


A MÁV-csoport sajtós csapata hallgatásba burkolózik, hiszen hiába, ez nem közbeszerzési roadshow. Ez annál komolyabb fejlesztés. De miről is van szó? Az e-ticket rendszer május 9-én az alábbi levelet küldte ki a felhasználóknak.

„2012. május 10-től a MÁV-START internetes jegyvásárlási rendszerében a bankkártyás fizetés mellett egyes belföldi jegytípusokat mobiltelefonos vásárlással is kifizethet.
Mobiltelefon egyenlegről az alábbi jegyfajták vásárolhatók meg:
  • teljes árú menetjegy
  • IC pót- és/vagy helyjegy (kedvezményes is)
  • 1-2. kocsiosztály-különbözeti jegy
  • élőállat jegy
  • kerékpárjegy
A kosár értéke nem haladhatja meg a 7.500 Ft-ot, de el kell érnie a 130 Ft-ot. Az elővétel legfeljebb 15 nap lehet. Otthon nyomtatott menetjegyét is fizetheti mobiltelefon egyenlegről.
Mobiltelefon egyenlegről a T-Mobile, a Telenor és a Vodafone magyarországi előfizetői és feltöltőkártyás ügyfelei fizethetnek.
Az új fizetési módra vonatkozó további tudnivalókat megtalálja a www.mav-start.hu/mobilvasarlas oldalon, valamint módosultak a jegyvásárlási oldalon található tájékoztatók is. Az új fizetési mód bevezetésével egyidejűleg megváltozott a rendszer Felhasználási feltétele is. A rendszer további használatával Ön a módosított feltételeket elfogadja.”

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.