2012. 05. 27.

Súlyos vasúti baleset Lengyelországban

Március elején Krakkó közelében történt súlyos vasúti szerencsétlenség, most pedig Közép-Lengyelországban, Ostrów Wielkopolski állomásán történt egy igen súlyos baleset: két vonat ütközött össze. Az eset súlyos, civil sérültek azonban nincsenek a hírek szerint, ugyanis a baleset kora reggel történt. Csak két vasutast vittek kórházba.


A vasútállomáson egy EN57-es motorvonatba rohant bele egy Varsó felé tartó tehervonat. Az EU07E-166 pályaszámú géppel továbbított tehervonat egyelőre ismeretlen okok miatt került a Wroclaw felé tartó személyvonat által már elfoglalt vágányra. Valószínűsítik azonban, hogy a tehervonat mozdonyvezetője figyelmen kívül hagyott egy továbbhaladást tiltó főjelzőt.


A személyvonaton nem voltak utasok hajnali fél öt körül, csak a két érintett mozdonyvezetőt szállították kórházba, láthatóan sokkos állapotba kerültek.
A baleset pontos okait még vizsgálják.
(a képek forrása: www.tvn24.pl)


A baleset helyszíne

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.