2012. 07. 10.

Itt az Alstom-metró

Átadta a budapestieknek az első Alstom Metropolis szerelvényt a gyártó elnök-vezérigazgatója, Patrick Kron. A vonatot Tarlós István főpolgármester vette át. A szerelvényt kedden este nyolcig a Puskás Ferenc Stadionnál bárki megtekintheti.
A 35 ezer kilométeres tartampróba után megkapta az NKH-tól a végleges típusengedélyt az Alstom Metropolis szerelvénye. A 2008 óta Budapesten lévő járművek hamarosan forgalomba állhatnak.
A vonatban 1023 utas fér el, közülük 209 ülhet. A vonatok teljes hosszukban átjárhatók. Az új budapesti metrószerelvényeket Franciaországban tervezték, hajtásrendszerük Magyarországon készült, a kocsiszekrények gyártása és a szerelvények összeszerelése az Alstom Transport  Katowicében lévő központjában történt, Budapestre tréleren érkeztek.
A vonatot bárki megtekinthető kedden este 20 óráig, itt várja a budapestieket az új metrószerelvény.
Tarlós István főpolgármester átveszi Patrick Krontól, az Alstom elnök-vezérigazgatójától a szerelvény kulcsait

A vonat kulcsai díszdobozban

A sajtó képviselőit szállító szerelvény az utazás során a Puskás Ferenc Stadiontól a Deák Ferenc térig ment, majd innen tért vissza a Puskás Ferenc Stadionhoz, hogy bemutatkozzon a nagyközönségnek is

Irány a Puskás Ferenc Stadion!

A vonatok természetesen a tizenkét jegyű pályaszámot is megkapták
(fotók: Halász Péter)

RegionalBahn információk

2 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy korábban volt már róla szó ezer meg egy helyen, de miért 55 a besoroló vasút kódja? Már nem a MÁV csoporté, hanem egész Magyarországé?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az EU-s előírások alapján az ország kódja lett az addigi államvasúti kód lett az ország kódja.

      Törlés

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.