2013. 02. 07.

Északi vonatozás – HD minőségben

Teljesen legálisan és HD minőségben élvezhetjük a norvég vasútvonalak legszebbikét, a 2009-ben századik születésnapját ünneplő „Bergensbanen”, az Oslo és Bergen közötti vasútvonalat a norvég televízió jóvoltából.Az NRK munkatársai gondoltak egyet és felraktak egy kamerát az Oslo és Bergen között közlekedő vonatra. A hét órás mozit egy Sony 700-as kamerával vették fel. Eközben egy másik stáb a vonaton készített riportokat, amelyet a születésnapi tévéműsorban mutattak be. A YouTube-on bár elérhető az eredeti film (több részletben), az NRK pedig érdeklődők elé tárja a film „hardcore” változatát. Aláfestő zenék és riportok nélkül élvezhetjük a hét órányi vonatozást. A normál, 1280×720 pixel felbontású változat 22 GB-nyi helyet foglal a merevlemezünkön, míg a teljes, eredeti film 246 GB-nyi helyre tart igényt.
A filmek az NRK oldaláról tölthetők le, ide kattintva.

Kedvcsináló videó az NRK-tól

Halász Péter

2 megjegyzés:

  1. Hát így hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ha csinálnák egy hasonló témájú videót a mi nagy lapos alföldünkön, az változatosabb lenne-e, de valószínűleg nem sokban maradna el a fenti "kedvcsinálótól" :)

    VálaszTörlés
  2. A Nordlansbanen is letölthető. _Szerintem_ még szebb.

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.