2013. 04. 01.

Születésnapunkra

Szózat, beszéd vagy köszöntő? Egyre megy. Egy biztos: kötelező kör, de édes teher, hiszen e sorok megjelenésekor lett két éves a RegionalBahn!

Két esztendővel ezelőtt indítottam útjára a RegionalBahn oldalát. A szinte már-már elcsépeltnek tűnő szófordulattal élve azt mondhatom, hogy „akkor még nem sejtettem”, hogy ilyen sikeres lesz ez a lépés. Az azóta eltelt idő alatt azonban a mintegy 672 ezer oldalletöltés vagy éppen az összesen több mint 111 ezer teljesen egyedi látogatónk a világ minden tájáról megmutatta, hogy igenis van igény arra, amit csinálok, illetve immáron jó ideje a többes szám használata a megfelelő: csinálunk. Nem csak azért, mert több szerkesztő is közreműködik a RegionalBahnon megjelenő írásokban, hanem azért is, mert olvasóink komoly aktivitást mutatva formálják az itt megjelenő írásokat. Visszajelzéseik – legyen szó akár a mindig előforduló gépelési hibák jelzéséről vagy éppen a tartalomhoz, mondanivalóhoz érkezett hozzászólásokról – számunka nagyon fontosak és ezért éri meg mindezt csinálni.
A legutóbbi születésnapi köszöntő eredményei közül kiemelkedik a szakmai körökben is elismeréssel fogadott fékes sorozatunk, amely Nánási Zoltán gondozásában jelenik meg hétről hétre. De említést érdemelnek Magyarics Zoltán kiváló elemzései, legyen szó tarifapolitikáról, távolsági felárról vagy IC-pótjegyről, vagy éppen a vasúti szolgáltatásokról, a vonatok pontosságáról. Elmaradhatatlan a vasárnapi videóajánlók sorozata, amelyben előbb Nagy-Britannia, majd az USA vasútjával ismerkedhettünk meg. Ugyancsak említésre méltó Óvári Péter segítsége, legyen szó akár fényképfelvételekről, tudósításról vagy éppen a virtuális vasúti és autóbuszos világ eseményeiről szóló beszámolók elkészítéséről. De emellett számtalan segítőnk akadt az idők során, akik így vagy úgy hozzájárultak mindahhoz, amit olvasóink láthatnak. Köszönet illeti Bedenek Józsefet, Csanádi Sándort, Elek Ádámot, Mészáros Gergelyt, Sipos Milánt és Pap Dávidot önzetlen segítségükért. És köszönet mindenkinek, akiket nem említettünk név szerint, legyen szó szerzőről vagy éppen olvasóról, kommentelőről.
Közös öröm és eredmény, hogy 2012-ben a magyar szaksajtó részéről egyedül a RegionalBahn tudósított az InnoTrans helyszínéről, a Messegeländéről. Stábunk sokszor éjszakába nyúlóan állította össze a színes beszámolókat, amelyet reméljük olvasóink legalább olyan lelkesedéssel fogadtak, mint amilyen lelkesedéssel írtuk a sorokat a német fővárosban.
Nem utolsó sorban pedig szólunk kell arról is, hogy 2012 ősze óta úgy gondoljuk, hogy az eddigi teljesítmény vérmes reményekre adhat okot, így immáron saját doménnévvel is rendelkezünk, ahogy azt olvasóink a böngésző címsorában is láthatják.
Ezúton köszönöm, köszönjük, hogy együtt eljutottunk oda, hogy most e sorok megszülethettek. Kívánok magunknak, olvasóinknak és a szerkesztőségnek sok sikert a jövőre nézvést és húsvét hétfőjére még kellemes ünneplést és jó pihenést!

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.