2013. 06. 26.

Fotósmenet az éjszakában

A BKV idén nyáron is számos villamosos programmal készül. Ezúttal egy éjszakai fotósmenetre várják az érdeklődő közlekedésbarátokat: éjszakai villamosozás különleges kocsikkal, különleges helyszínen június 29-éről 30-ára virradó éjjel.


Június 29-éről 30-ára, szombatról vasárnapra virradó éjjel a BKV elhivatott szakemberei éjszakai fotósmenetre és villamosozásra hívják a közlekedésbarátokat. A menet szombaton este 22:45-kor indul a 2-es villamos – jelenleg nem használt – Jászai Mari téri végállomásáról. Innen indul majd egy T5C5K típusú kocsikból álló szerelvény, amely a többek között Batthyány tér érintésével jut majd el a Szépilona kocsiszínbe. A csapat itt egy Ganz csuklósra száll majd át, amellyel Hűvösvölgybe és Farkasrétre is felmennek majd. A mostani túra lényege, hogy olyan helyszínen lehet megörökíteni a villamosokat, ahol rendes körülmények között nem fordulnak meg: a Tátrák nem járnak be a Batthyány térre a Ganzok pedig nem mennek fel Hűvösvölgybe vagy éppen Farkasrétre.
A körülbelül hat órás program végén – ha a csapat bírja még szuflával – Kamaraerdőben, Budapest egyik hangulatos villamosvonalán is meg lehet majd örökíteni a felkelő nap fényében a Ganz csuklós villamost.
A programon a részvételi díj 2000 forint, a kedvezményes jegy a 3 és 14 év közötti utasoknak 1200 forint.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.