2013. 07. 08.

Új ruhát kapnak a GYSEV-esek

Úgy egyenruhákat vezet be a GYSEV. Az idei vasutasnapig valamennyi, az utasokkal találkozó munkatárs ruházatát cseréli a vasúttársaság.


A GYSEV munkatársainak korábbi sötétzöld árnyalatú formaruhája miatt sokan emlegették a „repcevasút” munkatársait „erdészként”. Való igaz, az erdészek-vadászok zöld gúnyájára hasonlított a vasutasok korábbi egyenruhája. Az új viszont picit fiatalosabb, lazább, mégis elegáns öltözet lesz.
A vasúttársaság közleménye szerint az elegáns ruházatot a hölgyek zöld-sárga-piros kendője; a férfiak esetében azok zöld nyakkendője egészíti ki. A végleges arculatot a pályáztatás, majd a többszörös zsűrizés után alakították ki. Az elbírálásban a cég vezetői mellett az egyenruhás munkakörök képviselői, humán és munkavédelmi szakemberek, valamint a szakszervezetek is részt vettek.

A korábbi, sötétzöld színű egyenruhában dolgoztak a GYSEV munkatársai a 2010-es Csíksomlyó Expresszen is
(fotó: Magyarics Zoltán)

Az új egyenruhát korszerű, kiváló minőségű anyagösszetétel, modern vonalvezetés jellemzi, a szakemberek emellett figyeltek a kényelmi szempontokra is. Júliustól a teljes GYSEV-es egyenruha megújul: az ing, a blúz, a nadrág, a szoknya, a blézer, a zakó, a nyakkendő, a kendő, a mellény, valamint a kötöttáru és a kabátok. A kiegészítők, mint a táska, vagy az öv is a GYSEV arculatát tükrözik. Az új egyenruhát az utazóközönséggel közvetlen kapcsolatban álló munkatársak – jegyvizsgálók, forgalmi szolgálattevők, jegypénztárosok – viselik majd, írta a vasúttársaság.

Az új egyenruha, elegáns. A hölgyek piros kiegészítői – az öv és a táska – is részei a formaruhának. Határozottan jó ötlet a színes kiegészítők alkalmazása
(fotó: GYSEV)

„A vasút modernizációjához, a szolgáltatások színvonalának emeléséhez az is hozzájárul, hogy a kiszolgálószemélyzet öltözéke modern, a mai kor követelményeinek megfelelő legyen. Ezért is döntöttünk az új egyenruha bevezetése mellett. Nagyon fontos volt számunkra, hogy az új uniformis ne csak szép és elegáns, hanem a viselői számára kényelmes is legyen” – mondta Lendvay Péter, a GYSEV személyszállítási üzletágának vezetője.
„A közbeszerzési eljárás során több, komoly divattervező céget versenyeztettünk egymással. Emellett arra is figyeltünk, hogy a tervek elfogadása után az új egyenruhákat olyan cég gyártsa, amelynél megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. A ruhákat és kiegészítőket minden érintett munkatársunk egyénileg próbálhatta” – tette hozzá Filó Gábor beszerzés és készletgazdálkodás vezető a GYSEV közleménye szerint.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.