2013. 08. 01.

Utánajárunk...

A tegnapi nap legvitatottabb, vasúti témájú híre alighanem az Index.hu vasútbiztonsággal foglalkozó cikke volt. Az ebben nyilatkozó mozdonyvezető kapott azóta hideget-meleget, a RegionalBahn szerkesztősége azonban lejjebb szeretne ásni a témában a felszínnél.

Ennek érdekében több magyar (magán)vasúttársaságnak küldünk sajtómegkeresést a felvetett problémákkal (munkaidőkeret, vasútbiztonsági kérdések, a mozdonyvezetők munkájának szakmai ellenőrzése, stb.) kapcsolatban. Ha a cégek válaszai beérkeznek hozzánk, összefoglaló írással jelentkezünk, mellyel reményeink szerint választ tudunk adni azokra a kérdésekre, melyek az Index-cikk nyomán felmerültek.

Megkeresésünket többek között az AWT, a BOBO Kft., a Floyd Zrt., az LTE Logistik- und Transport- GmbH, az MMV, a Rail Cargo Hungaria, valamint a MÁV Nosztalgia Kft. kapja meg. Próbáltuk elérni a Train Hungary-t is, azonban úgy látszik, ők nem rendelkeznek – publikus – e-mail címmel.

Természetesen az állami vasúttársaságot, a MÁV Zrt-t is keressük az ügyben, válaszukat érdeklődéssel várjuk.

Az ügyben időközben fontos fejleményként módosult az Index cikke: Arnold Balázs, aki eredetileg névvel és blogcímmel vállalta véleményét, már csak neve elhallgatását kérő mozdonyvezetőként szerepel a cikkben. Nagy kár, mert az igazán kemény dolog az, amikor valaki utólag is vállalja a felelősséget szavaiért - nem csak abban a néhány percben, amíg címlapon van. Így viszont másodjára is sikerült leverni a lécet...


A RegionalBahn szerkesztői

3 megjegyzés:

 1. "Próbáltuk elérni a Train Hungary-t is, azonban úgy látszik, ők nem rendelkeznek – publikus – e-mail címmel."

  Viszont van a honlapjukon egy internetes form, próbáljátok meg! :)

  www.trainhungary.hu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És melyik témát válasszuk az alábbi lehetőségek közül?
   - monitorizare trenuri
   - consultanta feroviara
   - oferte comerciale

   Egykor sokkal acélosabb latin- és franciatudásom alapján a második tűnik a legjobb tippnek. De azért lássuk be, ez elég mezítlábas honlap egy magánvasúttól... :)

   Törlés
  2. Tel./Fax: +36-1-210-8339
   Fogod, felhívod ;)

   Törlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.