2013. 08. 01.

Utánajárunk...

A tegnapi nap legvitatottabb, vasúti témájú híre alighanem az Index.hu vasútbiztonsággal foglalkozó cikke volt. Az ebben nyilatkozó mozdonyvezető kapott azóta hideget-meleget, a RegionalBahn szerkesztősége azonban lejjebb szeretne ásni a témában a felszínnél.

Ennek érdekében több magyar (magán)vasúttársaságnak küldünk sajtómegkeresést a felvetett problémákkal (munkaidőkeret, vasútbiztonsági kérdések, a mozdonyvezetők munkájának szakmai ellenőrzése, stb.) kapcsolatban. Ha a cégek válaszai beérkeznek hozzánk, összefoglaló írással jelentkezünk, mellyel reményeink szerint választ tudunk adni azokra a kérdésekre, melyek az Index-cikk nyomán felmerültek.

Megkeresésünket többek között az AWT, a BOBO Kft., a Floyd Zrt., az LTE Logistik- und Transport- GmbH, az MMV, a Rail Cargo Hungaria, valamint a MÁV Nosztalgia Kft. kapja meg. Próbáltuk elérni a Train Hungary-t is, azonban úgy látszik, ők nem rendelkeznek – publikus – e-mail címmel.

Természetesen az állami vasúttársaságot, a MÁV Zrt-t is keressük az ügyben, válaszukat érdeklődéssel várjuk.

Az ügyben időközben fontos fejleményként módosult az Index cikke: Arnold Balázs, aki eredetileg névvel és blogcímmel vállalta véleményét, már csak neve elhallgatását kérő mozdonyvezetőként szerepel a cikkben. Nagy kár, mert az igazán kemény dolog az, amikor valaki utólag is vállalja a felelősséget szavaiért - nem csak abban a néhány percben, amíg címlapon van. Így viszont másodjára is sikerült leverni a lécet...


A RegionalBahn szerkesztői

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.