2013. 10. 24.

Jön az OMSI 2!

A dobozos változat megjelenésének időpontja november 25., a tervek szerint pedig valamivel korábban megjelenik majd a letölthető változat is az OMSI 2-höz. Csuklósbusz és kibővített spandaui pálya lesz a csomagban – beépített időgéppel.



Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején vezethetünk majd szóló és csuklós autóbuszt Nyugat-Berlinben és a határnyitás után az NDK-ban is. Emellett pedig új buszok, az MAN NL202-es szóló és az NG272-es csuklós érkezik majd. Persze számos apróság is is változik, jobb lesz a program memóriakezelése és persze számos bugot is javítanak a készítők.
Érdekesség, hogy a beállított évtől függően változik majd a környezet és a menetrend is: 1988-ban például még híre-hamva sem lesz a határnyitásnak, 1989 telén és 1990-ben pedig már vígan száguldhatunk az NDK sokszor nem éppen jó állapotú útjain is Berlin-Spandau és Falkensee között.


Az Aerosoft most publikálta a nagyon várt programhoz készített bemutatóvideót. A mozgókép és a hangok meggyőzőek. A tolócsuklós autóbusz modellje kifejezetten jól sikerült a film alapján, igazi kihívás lesz majd a kocsit vezetni.


A játékot a kiadó webshopjában vehetjük majd meg, használatához, aktiváláshoz pedig a Steam használata szükséges majd a korábbi megoldás helyett. Arról egyelőre nincs információ, hogy a korábbi változat jogtiszta változatának birtokosai kapnak-e és ha igen, akkor milyen kedvezményt kapnak a 29,99 eurós vételárból.

Időközben Rüdiger Hülsmann, az OMSI egyik fejlesztője bejelentette: egészségügyi okok miatt decemberre halasztották az OMSI 2 megjelenését.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.