2014. 03. 06.

Online tévé vasútmodellezőknek – de nem csak nekik

Igazán újszerű és valóban hiánypótló online tévécsatorna indult útjára: a Vasútmodell TV témái és készítői is garancia arra, hogy amit kapunk az a magyar érdeklődők szinte minden igényét kielégítheti.




Bár szerkesztőségünk tagjai ilyen-olyan okok miatt nem aktív vasútmodellezők, legfeljebb csak csodálói a műfajnak, mindenképpen üdvözöljük egy olyan tematikus videó vagy online tévécsatorna beindítását, mint amilyen a Vasútmodell TV.

Csak egy képkocka a Vasútmodell TV számos felvétele közül: a székesfehévári fűtőház – bátran állíthatjuk – szemet gyönyörködtető és szerencsére rendszeresen látható N-es modellje

A vasútmodellezés, mint igen hálás téma mellett a készítők neve is garancia: a Kupé és a Közlekedés XXI. című közlekedési magazinműsorokat jegyző Putz Attila és Tóth Gábor nem csak hivatásaként, hanem – a már most elérhető anyagokat nézve – hobbijaként is tekint a vasútmodellezésre, így igazán hiteles közvetítőkkel találkozhatunk. Ők magukról így beszélnek:
Szándékunk, hogy a televíziózás eszközeivel mind szélesebb körben népszerűsítsük és ismét közkedvelt hobbitevékenységgé nemesítsük a vasútmodellezést. Az utóbbi években, mint megannyi más területen, a szabadidős elfoglaltságok is teljesen más mederbe terelődtek. Bár a közösségi médiák korát éljük, mégis a mai fiatalok önmagukba, vagy az okos telefonjukba, táblagépükbe zárkózva élik mindennapjaikat. A vasútmodellezés lehet egyéni és közösségi tevékenység egyaránt. De mindenképp valós, fizikai kapcsolatot létesít alkotó és alkotás között. Reméljük, hogy a minivilágok közelebb varázslásával ismét felnőhet egy olyan nemzedék, ahol érték az alkotás és az együtt játszás öröme.


Mindezekből látható, hogy hiánypótló az, ami most útnak indult és bátran ajánljuk nem csak az aktív vasútmodellező olvasóinknak, hanem mindenkinek, akit érdekel, akit elvarázsol a miniatűrizált világ látványa. A legfrissebb videókért kattintsanak a www.vasutmodelltv.hu oldalra! De vigyázat! A téma akár függőséget is okozhat! :-)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.