2014. 04. 24.

Évi rendes áremelés

Július 1-jén érkezik Bécsbe az évi rendes áremelés. A tömegközlekedési tarifák közül a vonaljegy, a heti és a havi bérlet ára emelkedik. Az éves bérlet azonban továbbra is változatlan összegbe kerül majd.A tervek szerint július 1-jétől ismét emelkednek a tömegközlekedési tarifák, vagyis azok egy része: jó hír, hogy az éves bérlet változatlanul napi egy euróba, azaz 365 euróba kerül. Változatlan marad a pótdíj is: továbbra is 100 euró lesz majd a büntetés a menetdíjon felül.
Drágulni fog viszont a vonaljegy: 2,10 helyett 2,20 euróba kerül; a hetijegy 15,80 helyett 16,20 eurót ér; a havibérlet pedig 47 helyett 48,20 euróval könnyíti meg a pénztárcánkat.

Július 1-jétől többet fizetünk a bécsi tömegközlekedés egyes jegytípusaiért
(fotó: Michael Unger / Wiener Linien)

Az áremeléssel követi a Wiener Linient a VOR is: az elővárosokban július 1-jétől átlagosan 2,8 százalékkal emelkednek a viteldíjak az éves bérletek esetében, míg a heti és havijegyek átlagosan 4%-kal kerülnek majd többe. Az egy zónás jegy ugyancsak emelkedik: a Wiener Linienhez hasonlóan 2,10-ről 2,20 euróra.
A Wiener Linien értékesítési vezetője, Alexandra Reinagl az osztrák hírügynökségnek, az APA-nak nyilatkozva elmondta: mind a személyzeti kiadások, mindpedig az üzemeltetési költségek jelentősen emelkedtek az elmúlt időszakban. Ráadásul a közlekedési rendszer teljesítménye is megnőtt, valamint szeretnének többet fordítani a szolgáltatásfejlesztésre és a biztonság javítására is.

Az áremelés kapcsán érdemes elővenni a Wiener Linien tavaly nyári videóját, amelyben elmagyarázták, hogy mire is költik a menetdíj-bevételt

Halász Péter

3 megjegyzés:

 1. A bliccelésért már most 103€-t kell fizetni nem 100-at.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mindez a Wiener Linien hivatalos kommunikációjában úgy néz ki, hogy 100 € + viteldíj, ami ugye náluk nem tudom, hogy jött ki 3 €-ra, de lelkük rajta, elvégre nem éri meg sehogy sem a potyázás.

   Törlés
 2. Előtte viszont tényleg 100 volt. Most nem tudom mennyi lesz.

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.