2014. 07. 18.

Meghúztak egy TGV-t

Délnyugat-Franciaországban összeütközött egy TGV és egy regionális motorvonat. A balesetben legalább negyven utas megsérült.


A július 17-én, csütörtökön történt baleset a paui régióban történt, ott ahol a zarándoklatairól és csodáiról is ismert Lourdes városa is fekszik. A helyi hatóságok adatai szerint egy regionális forgalomban közlekedő motorvonat és egy TGV ütközött össze csütörtökön késő délután. A híradások szerint a Párizs felé tartó TGV valamilyen oknál fogva a szokottnál lassabban ment vagy akár meg is állt nyílt a nyílt pályán, amikor a baleset történt és a Pauból Bayonneba tartó személyvonat beleszaladt a TGV végébe.
Az utasok közül negyvenen megsérültek, négyük súlyosan. A TGV-n 178-an, míg a regionális vonaton mintegy hatvanan utaztak az SNCF közlése szerint. A baleset okairól egyelőre még nem tudni semmit, az SNCF és a hatóságok is vizsgálják az esetet.


A Le Monde értesülései szerint a biztosítóberendezéseket a csütörtökről péntekre virradó éjjel karbantartás miatt lekapcsolták az érintett szakaszon. Az elsődleges feltételezések szerint emiatt történhetett a baleset. Azt azonban, hogy van-e összefüggés a balesettel, még nem tudni.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.