2014. 09. 17.

Virtuális utazás a „graubündeni államvasúton”

Az Albulabahn és a Berninabahn vonala mellett most már a Rhätische Bahn teljes hálózata elérhető, látható, „beutazható” a Google Street View segítségével.



Néhány rövidke szakasz – mint például a Vereinatunnel – kivételével az RhB teljes hálózatát „feldolgozta” a Google a Street View szolgáltatás számára. A Rhätische Bahn és a keresőcég együttműködésében korábban már elérhető volt a világörökség részét képező Berninabahn és az Albulabahn vonala. Az idén 125. születésnapját ünneplő hálózatot pedig a teljes „birodalmuk” feltérképezésével lepte meg a netes cég.
Az RhB-nál az online barangolási lehetőséget egyfajta kedvcsinálónak tekintik, hiszen úgy remélik, hogy minél több utas kap kedvet ahhoz, hogy élőben is megnézze az RhB hálózatát.

Így fest az alkalmazásban a landquarti körfűtőház

A munkák során kerek 37 ezer panorámaképet rögzítettek a 2014. április 8. és 24. közötti időszakban, amikor egy pőrekocsira rögzítették a Street View kameráját. A legfeljebb 40 km/h-s tempóval közlekedő különmenet végigfotózta a 384 kilométernyi vasúti pályát. A felvételek augusztus vége óta érhetők el az online felületen. A leglátványosabb pontokat az RhB is összeszedte, ezek a www.rhb.ch/streetview címen érhetők el.

A fotózásról készült werkfilm

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.