2015. 04. 02.

Vectron a BLS-nek

Tizenöt új villamosmozdonyt vásárol a svájci BLS teherszállító leánycége, a BLS Cargo. A tenderen a nyertes a Siemens lett, aki a Vectron-család képviselőit ajánlotta a helvéteknek.


Tizenöt új, több áramrendszerű villamosmozdonyt vásárol a BLS Cargo a Siemenstől. A gépeket elsősorban az észak-déli tengelyen, Olaszország, Svájc, Németország és Hollandia területén vetnék be, a járműveket az ausztriai forgalomra szóló engedéllyel is el kell látnia a gyártónak. A beszerzésre szükségességét alátámasztja, hogy a jelenleg használt régebbi mozdonyok lassan főjavításra érettek és emiatt eleve kevesebb gép áll majd a forgalom rendelkezésére, ráadásul egyre több feladattal kell megküzdenie a vasúttársaságnak.
A BLS Cargo partnereivel közösen a 2013 óta üzemelő, Rotterdam és Melzo közötti vasúti tengelyen veti be a mozdonyokat, amelyek négy országot érintenek és négy ország számára kell megfelelővé tenni a gépeket.
Az új mozdonyokat a Siemens három részletben szállítja majd: az első gépek 2016 második felében állnak majd szolgálatban, míg a többi jármű folyamatosan, 2018-ig kerül majd a BLS-hez.
A Siemens Vectronjainak típuspróbája egyébként jelenleg is folyamatban van Svájcban. A járművek számára a gyártó teljes körű típusengedélyt szeretne szerezni Svájcban.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.