2017. 09. 29.

Viszlát Jegyiroda!

Egy jól eldugott közleményben, a tőle megszokott sunnyogással zárta be a MÁV-START a budapesti, belvárosi menetjegyirodáját. A nem első helyszínen működő objektum jó fekvése miatt sok utazó által kedvelt helyszín volt, ráadásul gyorsan és hatékonyan lehetett itt ügyet intézni – szeptember 28-áig.




A MÁV-START honlapján szinte csak véletlenül akad rá az ember a MÁV-START közleményére, amiben jelzik, hogy szeptember 28-án végleg bezárták a Deák Ferenc tér közelében, a József Attila utcában eddig működő belvárosi menetjegyirodát.
A 2017. szeptember 28-án 17:01-kor közétett közlemény szerint szeptember 28-ával (!) „technikai okok” miatt zár be a létesítmény. Egyelőre nem tudni, hogy mi az a bizonyos technikai ok, erről a MÁV-START nem nyilatkozott. Mindazonáltal egyértelműen beleillik a vasúttársaság szolgáltatáscsökkentési portfóliójába, amelynek legutóbbi eleme a START Klub Kártyákra vonatkozó kedvezmények szűkítése volt – amiről a mai napig nem tudni semmi biztosat.
Az biztos azonban, hogy az alternatívaként ajánlott Keleti pályaudvari nemzetközi pénztár szinte mindig zsúfolt, a zsúfoltság és a nagy utasforgalom miatt nincs lehetőség megfelelően egyedi utazási ajánlatok elkészítésére és komplikáltabb jegyek kiadására – pláne nem lesz meg a megfelelő kompetencia.
A STAT Klub Kártyával foglalkozó aloldalon – a nem éppen kedvező változásokat megszellőztető írásunk megjelenése után – némileg átdolgozták a tájékoztató szöveget, ami arra utal, hogy várhatóan a menetrendváltásig még lehet új kártyát igényelni, online azonban (kedvezményesen) nem lehet már hosszabbítani a meglévő START Klub Kártya érvényességét. A mintegy tízezer körülire becsülhető felhasználói tábort a vasúttársaság persze nem nagyon igyekszik tájékoztatni, de szerkesztőségünk sem kapott még választ a kérdéseire.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.