2017. 09. 11.

Vonatbaleset Andermattban

Tolatási baleset miatt sérültek meg a Matterhorn-Gotthard-Bahn egyik regionális járatának utasai.



A Disentis/Mustér felől 11:19-kor érkező R 827-es számú vonat szerelvényt körüljárni szándékozó mozdony feltehetőleg hibás vágányút-beállítás miatt nekiütközött a szerelvényének, aminek következtében 30 utas szenvedett könnyebb sérüléseket. A szerelvény 11:28-kor R 832-es vonatszámmal Disentis/Mustér felé indult volna vissza, az utascsere már lezajlott, a szerelvényen körülbelül százan tartózkodhattak. A Göschenen és Andermatt közötti főutat a rendőrség 15 óráig lezárta, a rendőrség, tűzoltóság és mentőszolgálat egységein felül a hegyi mentők három helikopterét is a helyszínre irányították. Uri kanton rendőrsége és a SUST vizsgálja az eseményt.

A balesetben az 5-ös pályaszámú, Mount Fuji névre hallgató HGe 4/4II mozdony 15-20 km/h sebességgel ütközött a második vágányon álló kocsikkal, a turisták mellett három iskolás csoport is tartózkodott a szerelvényen. Bár a svájci médiában megjelent képeken nem látszik, a károk mértékéről még nem nyilatkozott az MGB.

Berky Dénes tegnap délutáni felvételén a 108-as pályaszámú mozdony várakozott Andermatt állomás 2. vágányán a 15:28-kor Disentis/Mustér állomásra induló R 848 számú vonat élén. A mozdony itt már körüljárta a szerelvényt.


RegionalBahn információk
Frissítve: 20:05

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.