2018. 05. 08.

Stadtbahn-baleset Hannoverben

Két Stadtbahn-szerelvény ütközött össze május 8-án reggel Hannover Oberricklingen városrészében. A balesetben a hírek szerint többen megsérültek.


A hannoveri ÜSTRA két motorkocsija ütközött össze május 8-án reggel Hannoverben, Oberricklingen városrészben. A két TW6000-es sorozatú jármű az elsődleges vizsgálatok szerint tolatási művelet közben ütközött össze, egyelőre nem tudtak pontos adatot mondani a sérültek számáról a hatóságok, de az ÜSTRA közölte: az egyik járművezető biztosan megsérült.

(forrás: HAZ/Eisner)

A közlekedési cég szerint a Wallensteinstraße végállomás fordítóvágányain történt az eset, amelynek pontos körülményei egyelőre nem tisztázottak, vélhetően irányváltás közben érintkezett a két vonat, azonban a miértekre egy alapos vizsgálat után lehet csak választ adni – közölte a sajtó képviselőivel Udo Iwannek, az ÜSTRA szóvivője.

Frissítés:
Az eddigi információk szerint a csonkavágányon álló, a 17-es vonalra kiadott 6116-os egységre ütközött rá az eddig ismeretlen okból a fordítóvágányok felé haladó, 3-as viszonylatra kiadott 6141-es és 6248-as pályaszámú egységekből képzett vonat, a 15 sérült közül négyet súlyos sérülésekkel szállítottak el. A 3-as, 7-es és 17-es vonalakat Wettbergen és Stadionbrücke állomások között – a busszal nehezen megközelíthető Tresckowstraße állomás kivételével – legalább 18 óráig buszokkl pótolja az ÜSTRA a vonalakat.

Adorján Péter, Halász Péter
Frissítve: 2018.05.08 11:45

3 megjegyzés:

 1. Ha eladták volna ezeket a banánokat a BKV-nak, akkor az eset nem következett volna be. Minek tartogatnak régiségeket a smucig germánok - ahelyett, hogy megsegítenék a lemaradó keleti EU régiót, ők meg vennének AP-s egységeket a saját iparuk támogatására?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hannoverben magaspadlós kocsi van magasperonhoz. Új is, írtunk már róluk.

   Törlés
 2. Ráadásul van még olyan vonal - többek között pont a 3-as, ahol több utcaszintű megálló van, azaz átalakítás előtt még szükség van több tucatnyi lépcsős járműre!

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.