2018. 05. 08.

Stadtbahn-baleset Hannoverben

Két Stadtbahn-szerelvény ütközött össze május 8-án reggel Hannover Oberricklingen városrészében. A balesetben a hírek szerint többen megsérültek.


A hannoveri ÜSTRA két motorkocsija ütközött össze május 8-án reggel Hannoverben, Oberricklingen városrészben. A két TW6000-es sorozatú jármű az elsődleges vizsgálatok szerint tolatási művelet közben ütközött össze, egyelőre nem tudtak pontos adatot mondani a sérültek számáról a hatóságok, de az ÜSTRA közölte: az egyik járművezető biztosan megsérült.

(forrás: HAZ/Eisner)

A közlekedési cég szerint a Wallensteinstraße végállomás fordítóvágányain történt az eset, amelynek pontos körülményei egyelőre nem tisztázottak, vélhetően irányváltás közben érintkezett a két vonat, azonban a miértekre egy alapos vizsgálat után lehet csak választ adni – közölte a sajtó képviselőivel Udo Iwannek, az ÜSTRA szóvivője.

Frissítés:
Az eddigi információk szerint a csonkavágányon álló, a 17-es vonalra kiadott 6116-os egységre ütközött rá az eddig ismeretlen okból a fordítóvágányok felé haladó, 3-as viszonylatra kiadott 6141-es és 6248-as pályaszámú egységekből képzett vonat, a 15 sérült közül négyet súlyos sérülésekkel szállítottak el. A 3-as, 7-es és 17-es vonalakat Wettbergen és Stadionbrücke állomások között – a busszal nehezen megközelíthető Tresckowstraße állomás kivételével – legalább 18 óráig buszokkl pótolja az ÜSTRA a vonalakat.

Adorján Péter, Halász Péter
Frissítve: 2018.05.08 11:45

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.