2011. 05. 25.

Az ág is húzza…

Ismét korlátozták a berlini S-Bahn forgalmát. Ezúttal azonban nem közvetlenül járművekkel kapcsolatos hiba miatt, hanem a forgalmas Ostkreuz csomópontnál egy kábelhídon történt tűzeset miatt módosult a menetrend. Persze, a kevés hadrafogható jármű most még jobban érezhető…




Hétfőn kiégett egy kábelhíd az átépítés alatt álló Ostkreuz csomópontban. A tűzeset miatt Berlin keleti felének nagy részén nem volt internet- és kábeltévé szolgáltatás és egyes mobilszolgáltatók hálózatát sem használhatták az előfizetők. A tűz a vasúti közlekedést is érintette: híradási és biztosítóberendezési kábelek is a tűz martalékává lettek. Emiatt és a helyreállítás miatt is korlátozták a környező vonalak forgalmát.
 A kelet felől érkező utasok számára a legnagyobb érvágás, hogy az Erkner felől érkező S3-as viszonylat vonatairól többször át kell szállni. A viszonylat több részre osztva üzemel: Erkner–Rummelsburg között járnak a vonatok, Rummelsburg és Ostkreuz valamint Ostkreuz és a Warschauer Straße állomások között pedig ingajárat közlekedik. Az Ostbahnhof és Berlin-Spandau között a vonatok a megszokott rend szerint járnak. Az Ostbahnhof felé tartóknak mindegyik érintett állomáson át kell szállni. Ugyancsak ostkreuzi átszállással működő ingajárat közlekedik a Warschauer Straße és Berlin-Lichtenberg között az S5, S7 és az S75-ös viszonylatok helyett.
A Cottbus felől érkező RE2-es viszonylat vonatai kerülő útirányon, a belvároson átvezető Stadtbahn helyett a várost megkerülve, Berlin-Lichtenberg, Berlin-Gesundbrunnen és Berlin-Jungfernheide érintésével járnak.
A vasúttársaság információi szerint legkorábban péntekre állhat helyre a normális (szükség)menetrend.
(a képek forrása: Der Tagesspiegel)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.