2011. 05. 20.

Épülő pályák

Úgy tűnik, ma szimulátoros napunk van. :-) Az európai szimulátoros fórumon bóklászva rendszeresen beleakad az ember pár remek MSTS pályába. A lassacskán évtizedes szimulátor még mindig jól tartja magát a különböző próbálkozások mellett, hiszen a fizetős programok között talán a legnépszerűbb a Microsoft mozdonyszimulátora. Nézzünk meg most két pályás projektet!


Az első a svájci Val de Travers vonala. A helvét ország francia nyelvű régiójában, Neuchâtel környékén, a helyi közösségi közlekedési szolgáltató (Transports Régionaux Neuchâtelois, TRN) és a svájci szövetségi vasút, az SBB közös üzemeltetésű vonalát mutatja be. A képek alapján azt kell mondjuk, kiváló munka, ha elkészül élvezet lesz erre vezetni.
Môtiers állomásán várakozik az SBB egyik Re 4/4I-ese egy EW I-es kocsikból kiállított szerelvény élén. Érdemes egy pillantást vetni az útátjáróra is!
Couvet mellett halad egy Ae 6/6-os rövidke személyvonata élén. Érdemes a részleteket megnézni. A fizetős pályákhoz képest sokkal jobb a kidolgozottsága az ingyenes vonalaknak!

A másik látványos projekt a Berlin és Hannover közötti nagysebességű pálya építése. A vonal ugyan elérhető fizetős kiadásban (ProTrain 36), de a képek alapján azt mondhatjuk: ha várunk egy keveset, amíg elkészül az ingyenes pálya, sokkal szebb, kidolgozottabb vonalon vezethetünk, mint a sokszor lebutított, elnagyolt kereskedelmi változatok esetében. Álljon itt bizonyítékul néhány kép az ingyenes Berlin–Hannover pályáról.
Tehervonatával robog a BLS Cargo egyik TRAXX-mozdonya a nagysebességű pályán
A Berlin felé tartó ICE 690-es az Elba hídján kel éppen át. Érdemes a részleteket is figyelni, a kereskedelmi változatban nem mindig találunk ilyen jól kidolgozott objektumokat
A képet érdemes nagy méretben is megnézni: a vágánytengelyben ott van az LZB kábele is! Igen, ilyen részletesen ki lehet dolgozni a pályát, ha van hozzá kedve és ideje az embernek
(a képek forrása a TSSF.eu)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.