2011. 06. 23.

Kicsúszott az akku

Kiesett az akkumulátora az egyik motorvonatnak a Fertővidéki HÉV vonalán – adta hírül az osztrák közszolgálati média, az ORF. A hírek szerint személyi sérülés nem történt, de mintegy 25 ezer eurós kár keletkezett a peronban és a járművön.

Szokatlan eset történt történt a minap a Fertővidéki HÉV vonalán. A GYSEV üzletkezelésében álló vasútvonalon közlekedő motorvonatból ugyanis kicsúszott az akkumulátor az egyik ívben, majd a következő állomáson az áramforrásokat tartó keret bő egy méterre lógott már ki a járműből s megrongálta a peront is.
Az ORF értesülései szerint az ÖBB – az érintett motorvonat üzemben tartója – vizsgálata szerint egy ismeretlen személy még Gols állomáson megpróbálta a tíz csavarral rögzített fedél mögül kivenni az akkukat, de ez nem sikerült neki, félbe maradt a munkája. A kanyargós pályán pedig az akkumulátorokat tartó kihúzható keret elmozdult és kicsúszott a járműből. A járműben és a következő állomás peronjában mintegy 25 ezer eurós, átszámítva közel 6,6 millió forintos kár keletkezett.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.