2011. 09. 19.

Autómentes Bhv

A főváros XVII. kerületében rendezett Autómentes Nap kapcsán Rákoshegy állomáson szombaton kocsitakarítási bemutatót tartott a MÁV. Az „alany” egy Bhv volt. Igaz, a viszonylag friss fővizsgás kocsit nem volt nehéz kivakarni a koszból. Egy átlag fehérvári Bhv esetében ez azért kicsit nehezebb feladat lenne.



A kocsitakarítási bemutató alanya az 50 55 20-07 662-9 pályaszámú kocsi volt. Fővizsgajele beszédes: REV Sl 03. 06. 11. Honállomása Budapest-Nyugati, honos karbantartási helye pedig Budapest-Keleti. A kocsit a jobbára Rákoson szolgáló tartalék, az M44 428-as hozta-vitte. Sajnos a bemutatót nem tudjuk megmutatni, mert annak időpontjáról lecsúsztunk, lévén nem közölték, hogy mikor lesz. Viszont az állomás I. vágányán két motoros hajtánnyal utazhattak az érdeklődők.
Az állomás I. vágányán két motor hajtány várta az érdekődőket

A bemutató alanyaként szolgáló Bhv-t az M44 428-as hozta ki Rákoshegyre

A vasutasok által felfújt bemutató festéket csak a kocsi egy részéről szedték le. Vajon a többit levakarják vagy így áll forgalomba ismét a kocsi?

Röviddel 13 óra után már távozott is a rövidke vonat Rákoshegyről, a délután arra vetődőknek nem járt kocsitakarítási bemutató
(fotók: Halász Péter)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.