2012. 03. 19.

Azt a széket kérem!

A jövőben egészen pontosan meghatározhatjuk, hogy hova szeretnénk ülni a DB AG azon vonatain, ahol van lehetőség helyfoglalásra. Az eddigi rendszert finomítja a hírek szerint a német vasúttársaság.





A repülőgépek esetében már van mód arra, hogy egészen pontosan meghatározhatjuk, hogy hol szeretnénk ülni. A DB AG-nál eddig legfeljebb csak a következő lehetőségeink voltak: termes vagy fülkés legyen? Ablak mellé vagy nem? Termesben asztalhoz akarunk ülni vagy sem? Emellett pedig megjelölhettük azt, hogy – ha volt ilyen – csendes zónába kérjük-e a helyünket vagy sem? Nyilván, a kocsiosztály automatikusan adott volt.
Ez a magyar szemmel kiváló rendszer persze itthon nem létezik, a nemzetközi vonatokra is csak egyszerűen kapunk egy helyet. Ha van ilyen lehetőség, akkor a pénztárosok elfelejtik közölni velünk, fizető utasokal. Belföldön pedig nincs is ilyen lehetőséget, örüljünk, hogy kapunk helyet és érezzük magunkat megtisztelve, hogy a MÁV-START kegyeskedik elvinni bennünket a célállomásra.
Itt tesszük hozzá: a DB AG által kínált lehetőséget egyes hazai távolsági buszokon már élvezhetik a magyar utasok is.
A MÁV-START-nál nem, de a DB AG-nál eddig is választhattunk: asztalhoz akarunk ülni vagy sem? Emellett még számos más módon is pontosíthattuk az ülőhelyünk elhelyezkedését, de pontosan, adott székre nem válthattunk helyjegyet
(fotó: Magyarics Zoltán)

A DB AG-nál most azt tervezik, hogy még ebben az évben az interneten foglalók pontosan meghatározhassák, hogy hova szeretnének ülni. Azonban a menetirány választása nehézkes, hiszen számos vonat többször is változtatja a haladási irányát, sokszor érintenek fejpályaudvarokat.
Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy a netes vásárlási lehetőség mellett kiterjesztik-e a pénztárakra, illetve a jegyautomatákra is az új foglalási módszert. A DB AG sajtósai annyit közöltek: a megfelelő időben minden részletet közölnek majd.
Internetes foglalásnál még idén egészen pontosan meghatározhatjuk, hogy mondjuk az ablak melletti ülést kérjük – mert ott van a konnektor, amivel használnánk a laptopunkat
(fotó: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.