2012. 04. 15.

Megint cserélnek?

Könnyen előfordulhat, hogy ismét személycserékre kell számítani a MÁV-csoportnál. Ezúttal magát az első embert, Szarvas Ferencet fogják leváltani, ha igazak egyes hírportálok értesülései.


Sajtóhírek szerint a MÁV-csoportot 2010 óta vezető Szarvas Ferenc távozni fog a MÁV-csoport éléről, miután a Nemzeti Személyszállítási Holding terve elbukott. Hogy megkérik, hogy álljon fel vagy magától tenné, ez már szinte lényegtelen. Jól értesült körök szerint a MÁV élére a GYSEV mostani vezérigazgatója, Dávid Ilona kerülhet. Ezt az elképzelést támasztja alá, hogy Dávidot már beválasztották a MÁV Zrt. igazgatóságába. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy Dávid átvegye Szarvas Ferenc távozása esetén a MÁV elnöki feladatait is.
Szarvas távozása mögött több dolog is lehet a holding tervének elbukása mellett. A hírek szerint az NFM új vezetőjével, Németh Lászlónéval sem jön ki jól a cég első embere, emellett a vasúttársaság és a MÁV között is nézetkülönbségek vannak.
Ez, az egyelőre csak lehetséges személycsere nem az első az elmúlt egy év során. Emlékezetes, több alkalommal is írtunk róla: 2011 novemberében a MÁV-START, a MÁV-TRAKCIÓ és a MÁV-GÉPÉSZET élén voltak személyi változások.

RegionalBahn.blogspot.com

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.