2012. 06. 15.

S85: úgy volt, hogy lesz – de mégsem

Bár úgy volt, hogy a kis menetrendváltással, június első felében beindul az utolsó felfüggesztett berlini gyorsvasúti viszonylat, most mégis úgy tűnik, hogy egy darabig nem lesz S85-ös.


Hiába ígérték, mégsem lesz S85-ös egy darabig Berlinben. Az egyelőre csak papíron létező viszonylatot a 2009 óta tartó S-Bahn-krízis miatt állították le. A hétköznapokon az S1-es viszonylat Waidmannslust állomásától a város dél-keleti végén lévő Grünauig az Ostringen át közlekedő járat kifejezett sűrítő viszonylat.
A 2009 májusában kezdődött válság idején függesztették fel az S85-ös viszonylat forgalmát. Talán a nyár végén az utolsó szünetelő járat is újraindulhat a német fővárosban
(fotók: Halász Péter)

Az S-Bahn Berlin célja, hogy a most közlekedő járatok forgalmát stabilizálja, csak ezt követően kerülhet sor az S85-ös beindítására – várhatóan a nyár végén. Ráadásul a Schönholz–Waidmannslust szakaszon már csak új vonatbefolyásoló berendezéssel felszerelt járművek közlekedhetnek, ezekkel sem áll jól az üzemltető.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.